Ne lopd. Kösz. . Üzemeltető: Blogger.

Dönts okosan! Book Tag

by - 12:32Heey! Köszöntök mindenkit ezen a gyönyörűséges, első második harmadik májusi napon… noha az időjárás még mindig nem jött rá, hogy a május jobb helyeken tavaszt jelent és napsütést, azért egy kis pozitivitás talán meghozza a kedvét ahhoz, hogy megmutassa, tud jobbat is folyton borult égnél, fülledt levegőnél és gyilkos kettősfrontoknál. Többek között ez utóbbit okolom a mostanában eléggé megritkult posztokért – az iskola mellett persze, mert ahol tud, az is beledumál az ember kényelmes időbeosztásába –, mert az időjárás történetesen az elmúlt pár hétben döntött úgy, hogy egy részletben fizet nekem vissza minden rosszat, amit valaha tettem, így a fejfájás, hányinger, émelygés, gyengeség és általános szenvedés állandó társamul szegődtek a mindennapokban. Az azonban a nehezítő tényezők mellett sem elfogadható, hogy áprilisban össz-vissz négy posztot hoztam, ezért úgy döntöttem, májusban szuperüzemmódba kapcsolok, és egyszerre fogok javítani év végére, edzeni, társasági életet élni hahaha, és felpörgetni a blogot. Komolyan, nagy terveim vannak. 10 bejegyzésig meg sem állok… készülök kapásból két értékeléssel a közeljövőben, plusz még többel, amint haladok az olvasással; elmaradott tagekkel – mint ez a mai –, és hónap vége felé meglepivel is, úgyhogy bár eddig okot adtam rá, hogy búcsút intsetek hamvaimnak és keressetek élő blogokat élő írókkal, azért most buzdítanálak titeket, hogy térjetek vissza, és figyeljetek jól! ;)

Na, rövid felvezetésem és önreklámom után következzék a poszt maga, mert azért azt is terveztem mára… mégpedig ígéretemhez híven egy taget, amire drága Dóri hívott ki molyon. A Dönts okosan! tag számomra még elég ismeretlen, csupán egy-kettő bloggernél találkoztam vele, de annál inkább megragadta a figyelmem, mert szerintem roppant kreatív és szórakoztató egy kérdéssor, de ezt majd látjátok ti is :D A feladat nem más, mint felírni cetlikre egy adag – egész pontosan 30 – könyvkaraktert, és ezek közül húzni ki kettőt minden kérdésnél, majd kiválasztani, melyikükre passzol a válasz… vagy valami ilyesmi. Szerintem gyakorlatban majd érthetőbb lesz mindenkinek, a magyarázási képességeim hagynak maguk után kívánnivalót… :P De vágjunk is bele, jöjjenek a kérdések!Nagy Márk (Leiner Laura – Bexi-sorozat); Rosie Dunne (Cecelia Ahern – Ahol a szivárvány véget ér)

A szerencse úgy hozta, hogy kapjak egy kérdésnyi nyugis bemelegítést, mielőtt valószínűleg belefulladok a mélyvízbe a következő tizennégy alatt… ugyanis így elsőre a két húzott név egyáltalán nem okoz nagy fejtörést. Kettejük közül egyértelműen az utóbbit válogatnám be a képzeletbeli helyesírás-csapatomba – megkockáztatom, hogy Márk még a saját nevét sem bírja leírni hibátlanul.Kiara Westford (Simone Elkeles – A vonzás szabályai); Lord Voldemort (J. K. Rowling – Harry Potter sorozat)

Na, ez már jobb… bár őszintén nincs halvány fogalmam se, hogy Kiara mégis miért akarna megölni… ellenben azt pontosan tudom, hogyan tenné. Egy hegymászónak megvannak a maga alattomos kis módszerei. Úgyhogy akármennyire is kedvelem alapjáraton, neki sajnos vesznie kell, és helyette életben hagyom Voldemort nagyurat, mert… mert tudni akarom, milyen a halál csókja ;DTobias Eaton (Veronica Roth – A Beavatott trilógia); Pierre Anthon (Janne Teller – Semmi)

Érdekesen alakulnak a dolgaink… Bár fenntartom, még érdekesebb lett volna, ha mondjuk lányokat húzok, de így mínusz egy röhögőgörcs helyett legalább fangirlködök egy sort, ugyanis a Tobias kontra Pierre meccset egyértelműen az a Bátor, egyetlen drága szívem nyerte, aki miatt még a Négyes számot is megszerettem. Négyes ♥♥♥. Nem mintha amúgy Pierre Anthont nem bírnám a maga módján, a különc, és szerintem amúgy totál érthető és helytálló világszemléletével, de egyértelműen nem az a „háremtag kategória”. Könyörgöm, vagy három évvel fiatalabb nálam…Winie Langton (Vivien Holloway – Winie Langton történetek); Hannah Baker (Jay Asher – Tizenhárom okom volt…)

Szép kis páros jött össze erre a kérdésre, mégpedig olyannyira, hogy alig bírok választani, mert… ugye ti is látjátok a helyzetben a humort? Winie az első adandó percben belevetné magát a halálos kalandba, ebben biztos vagyok, de nem mehetek el szó nélkül Hannah mellett sem… hiszen az Éhezők viadala az elnyomott népek, a random módon kisorsolt sanyarú sorsú panemiek és a potenciális öngyilkosok társasjátéka. A lányra gondolva sírni támadna kedvem, most mégis nagyon nevetek. Valamiért úgy érzem, benne több lenne a hajlandóság…Dean Holder (Colleen Hoover – Reménytelen); Belly Conklin (Jenny Han – A nyár, amikor megszépültem trilógia)

Belly Conklin? Valaki azt mondta, Belly? Jól láttam, jól olvastam, nem csal a szemem? Belly? Mert ha ő egyszer szóba kerül, én már biztos is vagyok benne, hogy ez könnyű ölés lesz… még egy ilyen idegesítő kislányt az egész irodalomtörténet nem pipált szerintem, és nekem is kellett idő bőven, hogy kiheverjem… bár máig sem biztos, hogy ez sikerült. Lényeg a lényeg: Bellynek pusztulnia kell – hogy a kannibalizmus áldozataként vagy máshogy, az nekem már mindegy –, Holder meg csak tévedés lehet, hogy ide került, ugyanis a háremem tagjait nem szokásom megenni. Akármilyen édesek is. Badum tss.Frankie Landau-Banks (E. Lockhart – Frankie Landau-Banks dicstelen tetteinek krónikája); Alice Cullen (Stephenie Meyer – Twilight Saga)

Valószínűleg egyedül én vagyok olyan alulművelt, hogy nem láttam egy DC vagy Marvel filmet sem, így nem is igazán tudom bemérni a kérdés és rá adott válaszom jelentőségét, vagy akár azt, mennyire számíthat nyerőnek a témában Frankie vagy Alice… de ha szuperhősökről van szó, szerintem egészen illenek a képbe. Így meglehet nincsenek ez idáig jól titkolt természetfeletti képességeim, ahogy saját tévéműsorom se – szomorú, hogy a kettőre kábé ugyanakkora az esély xD –, ha útjára indítom a fantáziám egy kicsit, akkor… akkor tanácstalan vagyok. Frankie menő társ lenne a világ megmentésében, nagyon bírom a csajszi eszét, de Alice jövőbelátó képességeinek is biztosan hasznát venném. Nem tarthatnám meg mindkettőt?Perselus Piton (J. K. Rowling – Harry Potter sorozat); Ridge Lawson (Colleen Hoover – Egy nap talán)

Csupán egy (pár) kérdésem van… miért avokádó? És miért kéne imádni? És ezt miért csak cégbe tömörülve lehet csinálni? És… és… és miért igényel fejlett kommunikációs képességeket?! Mert ilyen feltétel mellett nemhogy nem vezethetem a céget, de még a közelébe sem merészkedhetek… ha kommunikációról van szó, én lennék az első, akit páros lábbal rúgnak ki és küldenek el a francba, ennyit jó az elején tisztázni.

De tételezzük fel, hogy az előző bekezdés nem történt meg, és mindannyian csak hallucináltátok – hogy én tereltem volna a témát? Ugyan már, ne nevettessetek –, én pedig most nagyon komoly választ adok, mert abban annyira jó vagyok muhaha. Piton és Ridge… mint szőrösszívű főnök, valószínűleg mindkettejüket szigorú megfigyelés alatt tartanám, na de kirúgni őket…? Tény, hogy Piton elég goromba, drága Ridge-em pedig erősen korlátozott, ha társalgásról van szó, de mégis… ez egy hülye kérdés.Hardin Scott (Anna Todd – Miután sorozat); Hazel-Grace Lancester (John Green – Csillagainkban a hiba)

Hardint előbb ölném meg egy pillantással, minthogy egyáltalán alkalma nyílni hozzám szólni, úgyhogy a pálya egyértelműen Hazelé – bizonyára otthonosan mozog a témában, és egy együttérző személy valahogy vigasztalni is jobban tud… gondolom én.Will Herondale (Cassandra Clare – Pokoli szerkezetek trilógia); Olivia Kaspen (Tarryn Fisher – Kihasznált alkalom)

Nehéz kérdés, mivel lényegében mindkettőjükben megvannak azok a tulajdonságok, amelyek könnyen a társaság középpontjává tehetik őket, ilyen alapon pedig valószínűleg mindketten benne lennének a „menők klikkjében” – bár nekem kifejezetten fájdalmas Willt ilyen szintre alacsonyítani, ő azért mégis a lét egy magasabb szintjén áll, minthogy helyet foglaljon egy középiskolai hierarchiában. Ellenben Olivia nyilván nem csak az egyetemen, hanem már a gimiben is megérte a pénzét, s képes volt úgy szőni a szálakat, hogy minden helyzetből ő jöjjön ki győztesen… ehhez pedig kell némi befolyás, amihez nyilván nem árt, ha az ember népszerű.Damon Salvatore (Lisa Jane Smith – Vámpírnaplók sorozat); Eadlyn Schreave (Kiera Cass – Párválasztó sorozat)

Szinte biztos vagyok benne, hogy Eadlyn felejtené el a szülinapom, és túl azon, hogy ez a nap nekem tényleg rohadtul semmit nem jelent, neki amúgy is elnézném, hiszen egy országot kell irányítson. Damont pedig túlságosan is jól el tudom képzelni papírsipkával és szívdöglesztő mosollyal a fején, szülinapi dalt énekelve…Edward Cullen (Stephenie Meyer – Twilight Saga); Tris Prior (Veronica Roth – A Beavatott trilógia)

Edward, mint YouTube-sztár, sírok, gyerekek… xD Kiégetné a lencsét a csillogó bőrével, aztán még a ház is leégne :D Úgyhogy Tris… a komoly, felelősségteljes, bátor, világot megmenteni akaró Tris. Biztos van ideje még videózni is egy-egy edzés meg öngyilkos akció között.Magnus Bane (Cassandra Clare – Pokoli szerkezetek trilógia; A Végzet ereklyéi sorozat; Bane krónikák; Történetek az Árnyvadász Akadémiáról; Sötét fortélyok trilógia…); Layana Fairmont (Alessandra Torre – Sötét hazugságok)

God, ez kérdés? Nincsen buli Magnus nélkül, ez alapszabály… vagy ha nem, én most azzá teszem. Sok egyéb mellett szórakozni is csak minőségi keretek között éri meg… ahhoz meg feltétlen szükséges egy karizmatikus boszorkánymester.Bella Swan (Stephenie Meyer – Twilight Saga); Bennett Ryan (Christina Lauren – Gyönyörű rohadék)

Nem tudom, nevessek, vagy sírjak… Normális ember azt mondaná, hogy kizárásos alapon, neménél fogva Bennett, oszt’ kész, én viszont hiszem a Jurassic Park szent igéjét, miszerint a természet utat tör önmagának… előbb fogja Bella várni az én gyerekemet, mint én Bennettét. No way, never.Daemon Black (Jennifer L. Armentrout – Luxen sorozat); Kale (Jus Accardo – Érintés sorozat)

Annyira tipikus: Daemon nem válaszolna, mert seggfej, Kale meg azért nem írna, mert életében nem látott még telefont, de talán elektromossággal sem találkozott soha. Egy „Látta 20:15” persze így is, úgy is rohadt idegesítő – hacsak nem én teszem ezt valakivel, mert akkor természetesen rendben van :P –, de utóbbitól mégiscsak elfogadhatóbb, azt hiszem.

„Szerintem meg kellene keresni a Facebookot, hogy szabják személyre a srácok profilját. Nem azt kellene kiírni, hogy az üzenetet Látta 18:42, hanem azt, hogy Látta, és rohadtul nem érdekli 18:42.” /Tavi Kata – Ballépések/Grayson Kennedy (Kelly Oram – Szívzűrterápia strébereknek); Celeste Watkins (Jessica Park – Szeretni bolondulásig sorozat)

Van egy pont, mikor akármennyire is szimpatizálok Celeste-tel, kénytelen vagyok dobni valaki másért, ez a pont pedig az ébredés kényes időszaka. Graysonnal még a hétfő reggelek is szépen indulnának, és ne becsüljétek le ennek a mondatnak a jelentőségét, mert… mert hétfő. Tudjátok, milyenek a szép hétfő reggelek? Én nem.


Én ezzel a taggel kezdeném a májust… remélem szerettétek vagy legalábbis nem szenvedtetek nagyon :P, én mindenesetre úgy érzem, a cél teljesült, mert egy-egy kérdésen – s ilyenkor a válaszon méginkább – elég nagyokat nevettem. A vidámság legjobb tulajdonsága pedig, hogy majdnem ingyér van, úgyhogy forrásmegjelölés fejében csak biztatni tudok mindenkit, aki érez kedvet és hajlandóságot magában, hogy vigye az igét Isten hírével – én pedig megadnám a kezdőlökést azzal, hogy kihívom pár blogger,- és molytársamat, hadd tudják meg ők is, kit kell majd feláldozniuk a kannibalizmus oltárán… :D

Niitaa – Niitabell világa
Malec sis’ (Barby) ♥ - Kitablar
Tibi – Sorok között
KATARYNA – moly.hu
Violet Finch Mónika – moly.hu

You May Also Like

0 megjegyzés