Ne lopd. Kösz. . Üzemeltető: Blogger.

Év végi hajrá | Book Tag

by - 9:03


Heeey! Nem akarok senkit untatni, ahogy a kérdés-válasz mércém is szépen halad a kiakadás felé, de a napokban drága Fanny és Heni is kihívott egy viszonylag rövid, év végi tagre – én pedig a tőlem szokásos „most vagy soha” hozzáállással kezeltem a szituációt, mert egy-egy kihívás nálam nagy eséllyel vagy örök időkre elvész a molyos könyvjelzőim végtelen tengerében, vagy azon nyomban kap egy csini kis posztot. Az utóbbi mellett döntöttem és csak úgy fun factként mondom, hogy visszamenőleg is előkerestem a jelöléseimet és szépen várólistára pakoltam egy halom taget… igen, engem is sokkol ez a nagy rendszerezettség nálam, úgyhogy talán lassan összekapom magam. Addig viszont jöjjön a mai hat kérdés, amelyekre több-kevesebb sikerrel megpróbáltam értékelhető választ adni ebben a „nagy év végi hajrában” is. Enjoy!

1.  MILYEN KÖNYVET KEZDTÉL EL, AMIT MÉG BE KÉNE FEJEZNED?

Ugorjunk csak egyből a mélyvízbe, mit bánom én :D! A helyzet az, hogy nekem az egyszerre egy könyvet olvasás annyira nem megy, így van egy kisebb listám, miket kéne befejeznem év végéig, párat közülük lehetőleg még karácsonyig – pl. a Dash és Lily 2. részét és az Ajándékba adlak antológiát, rajtuk kívül pedig a Remény hajnala, és a Hygge is ott várakozik az éjjeliszekrényemen, hátha egyszer csak eljön egy nap, mikor ráérek, hogy a kedvenc hobbimnak éljek. Mit ne mondjak… erre nem csak ők várnak türelmetlenül.

2.  VAN OLYAN KÖNYVED, AMIVEL KÖNNYEBBEN LÉPSZ ÁT AZ ÉV VÉGI IDŐSZAKBA?

Ennek a mondatnak nálam van némi drámai felhangja… mert nem tudom más hogy van ezzel, de én nem élem meg tragédiaként az évzárást, nem kell speciális könyv, de még gyógyszer vagy pszichiáter sem hogy átvészeljem az utolsó hónapok közeledtét – így erre a kérdésre sincs egyértelmű válaszom. Természetesen vannak könyvek, amelyeket szívesebben olvasok ősszel-télen, de nincs bevett orvosságom az idő gyalogkakukk-féle nyargalászása ellen. Erős vagyok, túlélem.

3.  MILYEN ÚJ MEGJELENÉST VÁRSZ MÉG?

Ahogy az mindig lenni szokott, a kiadók szokás szerint decemberre dobták be a legnagyobb bombákat a könyvpiacra – minőség és mennyiség kolosszális találkozásáról beszélünk, ami igencsak megterheli a pénztárcát – de ha azt még nem is, az ember gondolatait – ebben a kiadásokkal amúgy is bőven teli hónapban. Szóval én sem győztem és győzöm még mindig kapkodni a fejem a friss és tervezett megjelenések között, még ha egyelőre könyvstop is van, elvégre karácsony, meg amúgy is… mostanában kicsit eleresztettem magam azt hiszem. xD Ennek ellenére borzasztóan szeretném a polcomon tudni JLA két új könyvét, az Ég veledet, az Edenbrooke örökösét, a The Score-t, az Újrajátszást, a… na jó, inkább nem folytatom. Ég a pofám lassan, hogy mennyi könyv kéne, és még nem is említettem a kiadók messzebbi terveiben szereplő kívánságlistás tételeimet… bár többek között ezek felelnek érte, hogy most erősebben igyekszem magam megfékezni könyvvásárlás terén még ha nem is igazán látszik. Ezerrel készülök már az új Alessandra Torre regény debütálására, nálam talán az lesz 2018 egyik leginkább várt megjelenése. A Sötét hazugságok egykori hatalmas ütőereje után nem is lehet kérdés, hogy polcomon kell tudnom a Hollywood-i mocskot is.


4.  MI AZ A HÁROM KÖNYV, AMIT IDÉN MÉG EL SZERETNÉL OLVASNI?

Először is, már annak örülnék, ha sikerülne befejeznem mindent, amibe már belevágtam – a szám pedig, tekintve, hogy rólam beszélünk, nem éppen kicsi –, de ha arra kértek, higgyek a csodákban, és abban, hogy ezeken túl további három könyv is belefér az időmbe, nos, legyen… elálmodozok én szívesen a kedvetekért. Ez esetben sort kerítenék minél hamarabb Debbie Macomber Első hó c. kis szösszenetére – még sosem olvastam az írónőtől, ami pótolandó, továbbá a karácsonyi-téli hangulat sosem jöhet jobban, mint az év utolsó hónapjában –; továbbá biztos nem fogom tudni megállni, hogy nekikezdjek valamely karácsonyra kapott könyveimnek… de hogy melyeknek, az majd eldől akkor.

5.  VAN-E KÖNYV, AMI ESÉLYES NÁLAD AZ „ÉV KÖNYVE” CÍMRE?

Nem is az a kérdés, hogy van-e, inkább az, hogy melyik az – akarom mondani, melyikek, hiszen alap, hogy egy kérdésre se tudjak egyszerű választ adni. De ez van, gyerekek, az élet bonyolultabb annál, mintsem hogy ilyen sima döntéseket hozhasson az ember. Úgyhogy némi fejtörés után jobb híján összeszedtem a 2017-es év top5-ös könyves listáját, alább láthatjátok is.


6.  ELKEZDTED MÁR A JÖVŐ ÉVI TERVEZÉST?

Én és a tervezés? Khm, nos… maradjunk annyiban, hogy erősen rajta vagyok az ügyön, de tudjátok jól, hogy engem nem ilyen fából faragtak. A tervezés a gyengéknek való! xD Tény, hogy tele vagyok célokkal és ötletekkel a következő évre is, ám feleslegesen dolgozni nem szeretek, ezért külön kis ütemtervet meg programot nem dolgoztam, és nem is fogok kidolgozni ezeknek – ahogy magamat ismerem, úgysem tartanám be két napnál tovább. :P


Épp amilyen rövid lesz már ez az év végi hajrá, épp annyira rövidre sikerült a poszt maga is, így jobb híján be kell érnetek belőlem ennyivel mára. A jelölést még egyszer köszönöm Fanninak, a Fanny Personal bloggerinájának és Heninek a Chronicles of a Bookshelf szerzőjének – én ezúttal nem hívnék ki senkit, bárki viheti a taget Isten hírével, ha úgy érzi, hogy ezzel lesz teljes az élete, jó szórakozást hozzá! Köszönöm, hogy velem voltatok ma is, ha eddig esetleg még nem tettétek meg, ne felejtsetek el feliratkozni, dobni egy kommentet vagy lájkot a blog FB oldalára, blablabla… ez a marketing szöveg nem igazán megy. xD Lényeg a lényeg, örülök, hogy itt voltatok, gyertek vissza holnap is, holnapután is, meg bármikor, mikor kedvetek tartja, és kövessetek bátran bárhol – kivéve az utcán. Ezer puszi és ölelés <3 

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Ahaha, nem véletlenül te vagy az egyik kedvenc bloggerem :*

  Gyönyörű a téli design <3

  VálaszTörlés
 2. Best bloggerinám ❤Kéne közös projekt 😊

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj, simogatod itt te is a lelkemet <3 Mindenképp szólok majd, mikor jön a következő projekt ;) Pussz ;-*

   Törlés