Ne lopd. Kösz. . Üzemeltető: Blogger.

Too Much Information Book Tag

by - 9:26Hey! Tudjátok hogy van ez… szerintem azóta kerülgetjük egymást ezzel a kellemes kis kilométeres book taggel, mióta blogolok, és valahogy mindig könnyűszívvel halasztottam későbbre valami átlátszó kifogással, mint hogy „túl sok tag volt mostanában”, „először a kihívásaimat kell teljesítenem…”, de ne legyenek velem kapcsolatban illúzióitok: szimplán lusta voltam. Mindenesetre most megkaptam: nemrég Alexa – kecsegtető másfél óra alatt, szép remények :D – kitöltötte ezt a röpke 50 tételes kérdéssort, és többek között rám esett a választása, mint kihívottra, úgyhogy befejeztem a halogatást. Élek, virulok, blogolok, meg fogom csinálni, még ha beledöglök is. Gyerekek, mégiscsak 50 kérdésről van szó. Viszlát 2018-ban, addigra végzek!

1. Melyik szereplőnek van a legjobb stílusa?

Ez kérdés volt? Mindenki tudja… mindenki, hogy Magnus Bane stílusa utánozhatatlan és egyedülálló, és… és kétségkívül a legjobb a világon! Ne vicceljünk már, emberek. Remélem azért a többi kérdés nem ennyire kispályás.

2. Könyves szerelmeid?

Ennyire nem kéne komolyan venni, amit mondok O.o.O Figyeljetek, én elkezdhetem felsorolni őket, nem bánom… de azt garantálom, hogy akkor ti nem maradtok itt a végéig xD Csak hogy adjak némi ízelítőt – már csak persze ha nincs kedvetek velem tölteni az éjszakát és a holnapi napot, hogy szépen végigvegyük az összes háremtagomat –, ott vannak kedvenc árnyvadászaim, Jace, Will, Jem; Fuentesék, Eikko Koskinen, Henry Delafield, Augustus Waters, Brian Oliver… na jó, komolyan nem fogom végigmondani xD.

3. Valaha szeretett szereplő, akit megutáltál?

Hát… be kell vallanom valamit… *sóhaj*… már nem alszok el úgy, hogy a párnámat megölelve azt képzelem, hogy az Cortez. Bah, pfuj. Sőt, tudjátok mit? Ha már itt a vallomások ideje, itt az alkalom, hogy eláruljam, már Mr. Darcy-ba sem vagyok szerelmes. Ha ilyen emberrel találkoznék, az első kezem ügyébe eső tompa és kemény tárggyal verném ki a fejéből a felsőbbrendűséget.

4. Legnagyobb/leghosszabb könyv a polcodon?

Bár felületre kisebb, mint az átlag könyvek, a leghosszabb a Tűz és jég dala sorozat első része, a Trónok harca. Igen, most nagyokat hüppögök, mert még mindig nem haladtam vele, pedig nagyon megfogott, mikor nekiálltam. Egyszer… egyszer sikerülni fog. Vegyük poénosra: mire George R. R. Martin megírja a 6. részt, én is befejezem az elsőt.

5. Legnehezebb könyv a polcodon?

David Suchet könyve, a Poirot és én, amit szégyen-szemre még mindig nem olvastam el… nem véletlenül kaptam, ugyanis egész kiskoromtól Poirot filmeken nevelkedtem – ezért is háborít fel többek között annyira, mikor azt vagyok kénytelen hallani, hogy valaki nincs tisztában Agatha Christie kilétével… – és mindig is rajongtam a kis bajszos belgáért. Pár éve pedig kifejezetten rámjött az életrajz olvasás, úgyhogy idén talán nekiállok és folytatom e jó szokást.

6. Vannak könyves posztereid?

Bánatomra nincsenek, de örökérvényű tervem egyszer ilyenekkel tapétázni ki a szobám. Az ágyam melletti falon ezer százalék, hogy Beavatott-poszer lenne – Theo Jamest nézhetném elalvás előtt. :D

7. Vannak könyves ékszereid?

Igeen *-* Életem büszkesége, és a legeslegjobb ajándék amit valaha kaptam, a gyönyörűséges Clockwork Angel nyakláncom, a Pokoli szerkezetekből. Komolyan, le szem veszem. És ha minden igaz, lesz egy Rettenthetetlen Rúnás (Végzet ereklyéi) üvegbubis nyakláncom is, Lexa nyereményjátékán nyertem <3

8. OTP?

God, hiszen ezen a kérdésen gondolkozni kell… de én például nagyon shippeltem volna együtt Magnust és Tessát – örökérvényű szabály, ha nem tudsz dönteni két pasi között, válassz egy harmadikat –, és ha így is ér a felállás, akkor szinte a kezdetekből Team Jacobos vagyok, úgyhogy az Alkonyat szériában is végig inkább őt képzeltem Bella mellé. Bár annál a csajnál ő jobbat érdemel… mondjuk engem.

9. Kedvenc könyvsorozatod?

Seriously? Mik ezek a kérdések? Van egy pár, ugyanis…

10. Kedvenc filmadaptáció betétdalod?

Nos, elég nehéz kérdés, tekintve, hogy a telefonomon lévő dalok nagy részét filmek és sorozatok által találtam meg… már azok érdemelnének egy külön posztot fognak is, amiket a Vámpírnaplók által ismertem és imádtam meg, de ott van a Heart by Heart Demi Lovato-tól és a When The Darkness Comes Colbie Caillattól – mindkettő a Csontváros film betétdala –, Ruelle-től az Invincible  és a Monsters – Shadowhunters –, mind az öt Alkonyat rész soundtrackjének kábé a fele, nem is beszélve a Fuck You-ról, a Littlest Thingsről Lily Allentől és az örök kedvencemről, a Kodaline High Hopes c. daláról – Ahol a szivárvány véget ér. Mindezt a teljesség igénye nélkül. Gyengém a jó filmzene. Sokszor ezen múlik nálam egy film/sorozat sikere.

11. Egy könyv/történet, aminél azt kívánod, hogy bárcsak folytatódna?

Bár szépen lezárt történetek, én azt mondom, Cassandra Clare-ből sosem elég, neki bármelyik könyvét szívesen olvasnám tovább, plusz a Párválasztó széria is túl rövid… pedig szerintem Eadlyn gyerekinek is bizonyára lehetne írni egy érdekes történetet… xD, de én úgy általában elég kíváncsi vagyok a happy enddel végződő könyvek esetében, hogy mi történik a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” rész után. Igazából egy történet ott kéne kezdődjön, nem pedig végződjön.

12.Kedvenc egykötetes könyv?

Meggyőződésem volt, hogy ez könnyebb kérdés lesz, mint hogy mi a kedvenc könysorozatom, de benéztem. Újfent nem tudok egyet mondani – tudjátok, az egyszerűen olyan lenne, mintha a többit elárulnám, úgyhogy jöjjön egy lista.

Alessandra Torre – Sötét hazugságok
Amy Harmon – Arctalan szerelem
Kelly Oram – Cinder és Ella
Kelly Oram – Szívzűrterápia strébereknek
Elizabeth Gilbert – Big Magic
Penelope Douglas – Szívatás
Julianne Donaldson – Blackmoore
Jane Austen – Értelem és érzelem
Baráth Viktória – Első tánc

13. Mióta olvasol?

Nos… mióta csak tudok. Még oviban megtanultam, hat évesen már könyvvel a táskámban keltem útra reggel, és míg a többiek az udvaron marháskodtak, addig én leültem a Janikovszky Éva könyvemmel, és a szórakozásnak egy kulturáltabb formája mellett tettem le a voksom. Korán megmutatkozott, milyen antiszoc leszek, de egyúttal az is, hogy könyvkukac, majd később könyvmoly lesz becses sokadik nevem. Istenem, visszatekintek a hatéves énemre, és elönt a büszkeség. Bájos gyerek voltam. És mi lett belőlem…

14. Melyik Roxforti házba tartozol?

Egyértelműen Mardekár – a Pottermore-os teszt is megmutatta, de én már előtte is holtbiztos voltam benne. Oda járnak a „gonoszok” legalábbis a gyengék annak hívják őket, tehát ott az én helyem is. Mindenki elfelejtené Voldemortot, mikor szembesülne az én végtelen gonoszságommal, muhhahha!

15. Mit keresel egy könyvben?

Leginkább két dolgot: egy menekülőutat a valóságból és azt, hogy képes legyen érzelmeket váltani ki belőlem. Előbbi kényelmi intézkedés, és igazából egyik nyomós oka annak, hogy egyáltalán olvasok, a második pedig a mércém. Amennyi érzelmet kivált belőlem egy történet, annyival tartom jobbnak, úgy kerül közel a „kedvenc” státuszhoz. Ha nem bírom abbahagyni a nevetést, vagy netalán kicsordulnak a könnyeim, biztos jó úton járunk.

16. Kedvenc idézeted?

Sok kedvenc közül miért büntessem magam azzal, hogy kiválasztok egyet, ezzel egyaránt szomorítva el magam, és azokat, amelyek kimaradtak?” /by Virág/

17. Kedvenc író(nő)d?

Nos, ebből sem csak egy van, de ezúttal egy fokkal nyugodtabban emelek ki mégis csak egyet a sok közül, méghozzá Cassandra Clare-t. Tőle olvastam eddig a legtöbbet, és eddig minden könyvével elégedett voltam, mi több, imádom őket, mert egyszerűen ötvöz bennük mindent, amire vágyok. Fantasy, romantika, izgalom, pörgés, érzelmek, kaszabolások, humor… i-má-dom. Együtt szenvedni a szereplőkkel az élet nagy döntésein, és látni, ahogy esőként hull a démonvér… ó, felülmúlhatatlan.

18. Kedvenc borítód?19. Akciódús vs. romantikus?

Hikarihoz hasonlóan én is az 50-50 %-ra voksolnék, de én hiszem is, hogy ez létezik, példának okáért Cassandra Clare könyveiben. Nem véletlenül nagy kedvencem a Pokoli szerkezetek meg a Végzet ereklyéi. Éppen megfelelő arányban van a romantikus szál, és az, mikor mindenki élete veszélyben forog.

20. Hova mész, ha valami szomorú történik az egyik könyvedben?

Öhm, oké… érdekes kérdés…. Hát, akkor baromira nem állok fel, hanem ülök tovább az ágyamon, és a semmibe meredek. Vagy olvasok tovább és szép csendben szenvedek, megsiratva a sanyarú sorsú szereplőket, vagy éppen magam, amiért az író kiszúrt velem.

21. Mennyi ideig tart elolvasnod egy könyvet?

Az attól is függ, az adott könyv mennyire tetszik – ha nagyon, akkor egy nap is túl sok, ha nem… nos, képes vagyok hónapokig elhúzni –, meg persze attól, időm mennyire engedi, hogy foglalkozzam vele. Suliidőben akár a számomra siralmas egy hét is normál időnek számíthat.

22. Mennyi ideig gyászolsz egy könyvet?

Könyve válogatja, addig, amíg úgy érzem, készen állok kézbevenni valami mást. De az is gyakori, ha nagyon megvisel valami vége, hogy egyszerűen újrakezdem az elejéről, az mindig segít.

23. Legkevésbé kedvenc könyved?

Mi van, finomkodunk? Nem szokásom. A kérdés tehát: egy könyv, amit utálok, mint a pestist… fogós kérdés, el kell gondolkozzak, komolyan… ja, nem. Fejből nyomom. Szűcs Vanda – Egy ikerpár titkos naplója. Tűzre vele.

24. Pozitív dolgok egy szereplőben?

Sok egyéb mellett… komálom, ha hasonlítanak rám. Tudom, hogy alapjáraton nincs a világon hozzám fogható, de mikor valakinek sikerült akár kitalálni egy ilyen rokonlelket… az mindig feldob. Apropó, a gonosz karakterekhez is vonzódok, az a gyerek voltam, aki annak ellenére, hogy félt a Karib tenger kalózaitól, beleszeretett a poliparcú Jonesba, és aki képes molyon vitát folytatni arról, hogy milyen lenne Voldemorttal csókolózni. Ez utóbbi ügyben továbbra is kiállok álláspontom mellett – az orr hiánya mindenképpen a javára írható.

25. Negatív dolgok egy szereplőben?

Ha nyavalyog, mint Rentai Renáta, és úgy általában, baromságokat csinál. Plusz pasikban falramászok a birtoklási problémás barmoktól, női karakterekben meg felidegesít, mikor valaki megjátssza az erős, független nőt, miközben gyenge, mint egy virágszál. És ha valakinek nincsen büszkesége… meg önbizalma... meg esze.

26. Miért kezdtél el blogolni?

Mert a veszélyes alteregóm átvette elmém felett az irányítást, és úgy gondolta, ezzel tudom leginkább riogatni a jónépet… na jó, nem, azért mert nekem is kellett már valami hobbi. Meg mert kedvem volt hozzá… meg azért, mert miért is ne? Most mindenesetre azért csinálom még mindig, mert egyszerűen csak jólesik a kis lelkemnek, és jobban élvezem, mint mást.

27. Félelmetes könyv?

Bram Stoker – Drakula. Megbocsássatok a kifejezésért, de összeszartam magam rajta. Bár meglehet, nem 12 évesen kellett volna olvasni.

28. Legutóbbi könyv, ami megsiratott?

Nem sírtam, csak bekönnyeztem… na jó, bőgtem, és nem tagadom. Baráth Viktória könyve, az Első tánc volt a bűnös. Túl mélyen azonosultam a főszereplővel, konkrétan engem jobban megviseltek dolgok, amik vele történtek, mint őt.

29. Legutóbbi könyv, amit 5 csillagra értékeltél?

Dettó ugyanaz, az Első tánc. Nem csak hogy öt csillagot, de sok-sok külön dicséretet és egy „Év Könyve, 2017” díjat is bezsebelt általam. Tökély *-* Csak az értékeléssel gyűlik meg a bajom, nem bírom szavakba önteni, amit érzek… de összekapom magam.

30. Kedvenc könyvcímed?

Coelho – A Piedra folyó partján ültem és sírtam. Ez ugrott be elsőnek, nyilván okkal. Igen, a címe miatt olvastam el, és igen, számomra teljesen pozitív könyvélményt nyújtott.

31. Legutóbbi könyv, amit olvastál?

Legutóbb Tarryn Fisher – Kihasznált alkalom c. könyvét fejeztem be, de ha a kérdés az, mi volt utoljára a kezemben, akkor az a Twilight Saga első része.

32. Mit olvasol éppen?

Mármint miket… nálam ez többnyire már csak így megy, egyszerre jópár könyvet olvasok, így kedvtől függően mindig van hová nyúlnom. Jelenleg az Angyal, az Alkonyat, A Menedék és egy Byron-Shelley-Keats verseskötet van terítéken – de amúgy úgyis láttok mindent az oldalmenüben.

33. A legutóbbi filmadaptáció, amit láttál?

Ó, passz. Mostanában nem sok adaptációt néztem, inkább csak sorozatozok…

34. Egy szereplő, akivel mindig is beszélni akartál?

Penelope Douglas – Szívatás c. könyvéből Tate, mert kölcsönösen megértenénk egymás problémáit, és persze ugyanezen regényből Jared, mert muszáj tudnom, mi jár egy ilyen barom fejében. Istenem… egész végig reméltem, legalább az derüljön már ki, hogy jószándékból tette, amit tett, vagy azért, mert meleg… de mivel nem, ezért megbocsáthatatlan a viselkedése, és miután meghallgatnám, szívesen elküldeném a pokol fenekére, amiért képes volt tönkretenni Tate életét. Meg az enyém.

35. Egy író, akivel mindig is beszélni akartál?

A „mindig is” rész nem oké, mivel csak kábé két hónapja olvastam tőle először, de Elizabeth Gilberttel szívesen leülnék pár órára, a Big Magic számomra a hatalmasnál is hatalmasabb élményt nyújtott, és úgy érzem ez alapján, hogy Liz bőven tudna még mit mesélni. Hoppsz… és még Cassandra Clare-től is megérdeklődném, miért érezte szükségét megölni két kedvenc karakteremet is SPOILER Jemet, és Valentine-t SPOILER VÉGE.

36. Kedvenc olvasós nasi?

Figyeljetek… csak kaja legyen és szeressem. Nincs külön olyanom, hogy olvasós nasi, mert ha éhes vagyok, akkor eszek. Csak olykor közben olvasok. És nem fordítva.

37. Egy könyves világ, amiben szívesen élnél?

A Silber nyomán szívesen mászkálnék bele mások álmaiba – édes istenem, hogy beszarnának páran xD –, hogy ott kísértsem őket, de vonz a jövőbeli Illéa és a királyi kastély is – noha én nem oda érkező párválaszós lány lennék, hanem valószínűleg a királynő –, nem is beszélve egész egyszerűen a viktoriánus korról, mikor az udvariasság, kultúra, művészet, és rengeteg erény még ismert és elfogadott, de annál inkább normális része volt a mindennapoknak. Egy emelkedettebb szellemi szintre vágyok. Ó, ilyen alapon az Időtlen szerelem trilógia világa is igazán nekem való, elvégre csak egy kronográfra van szükségem, amivel megléphetek.

38. Egy könyves világ, amiben NEM szívesen élnél?

Panem. No way, never. Elvinne az évenkénti stressz afelett, hogy talán beválasztanak az Éhezők viadalába, de ha meg is élném azt a napot, én lennék az első, akinek a csini hulláját mutogatnák élő közvetítésben.

39. A legutóbbi alkalom, amikor megszagoltál egy könyvet?

Komolyan… sosem fogom megérteni a molyok nagy szerelmét a könyvillat iránt, én egyszerűen nem találok benne semmi vonzót. Nem szagolgatom őket, hanem olvasom.

40. Furcsa veszekedések a könyvekben?

Hát… amennyire emlékszem még, a Szent Johanna Gimiben Cortez és Reni megállás nélkül baromságokon veszekedtek, többnyire kreált és nevetséges indokokkal, teljesen gyermetegen, úgyhogy a válaszom egyértelmű.

41. Kedvenc romantikus könyv?

Ilyen aljas kérdésekre többé nem válaszolok. Engem nem lehet ilyen erőszakosan kifaggatni.

42. Írsz?

Ezek szerint nem elég feltűnő… de most azért csendben megsúgom, hogy én, igen, bármilyen meglepő is, én vagyok eme blog szerzője, én, egymagam. De ezt csak zárójelben, tovább ne adjátok valakinek. És mellesleg egy könyvet is ki kéne már adni.

43. Kedvenc varázstárgy?

Kronográf, mert szeretnék időutazni, továbbá Tessa mechanikus angyala, ami immár nekem is van, hogy vigyázzon az életemre.

44. Quidditch posztod?

Néző.

45. Egy zene, amiről egy könyv jut eszedbe?

A The Veronicas Cold c. számáról – mint azt anno a posztfejléc mutatta – nekem mindig a Szívatás jut eszembe, annyira egybeesik a szöveg és a történet.

46. Kedvenc könyves közösségi oldal?

Moly, of course, ott töltöm a fél életem.

47. Használod?

Két perc múlva kinn lesz ott is ez a poszt, majd eldicsekszek azzal, hogy túlélteeem! Egyértelműen :P

48. Kedvenc Fandom?

He?

49. Hány könyved van?

Több, mint amennyi rendben elfér a polcomon… de jelenleg olyan 140 körül.

50. Kit hívsz meg?

Barby-t muhhahahaa, szenvedj, Malec szisztör, szenvedj, ezúttal a kénköves alvilágba invitállak – mert ezt teszik a jó barátok xD,

Na, azt hiszem, mostanra jóformán mindent tudtok könyvmoly létemről… nem maradtak titkaim, nektek pedig valószínűleg türelmetek – ebben az érzésben kétségtelen, hogy osztozunk –, de remélem annak ellenére, hogy nem hangzott el külön felszólítás, bekészítettetek valami nasit, amivel átvészeltétek a poszt teljes terjedelmét. Bár… nektek, kik az én értékeléseimhez vagytok szokva, ez talán nem is kéne kihívás legyen xD Mindenesetre örülök, hogy itt voltatok – igen, azoknak is köszönöm, hogy itt voltak egy darabig, akik közben feladták és elmenekültek valahová, ahol nincs net – ha tetszett a poszt, akkor helye van lent a kommenteknek, amiket örömmel olvasgatok, továbbá ha nem tettétek még meg, oldalt fel is lehet ám iratkozni, a Facebook lájkokról nem is beszélve… megérdemlem 50 kérdés után, na! xD Csak viccelek, csak viccelek. Puszi nektek, hamarosan jövök! 

You May Also Like

10 megjegyzés

 1. Hm... első reakcióm az volt, hogy most ez a tagot vagy egy hatalmas HP fan állította össze vagy ennyire nem érzékeltem eddig, hogy mekkora részt is birtokol ez a sorozat egy bizonyos könyv piedesztálon - nem mintha nem szeretném, csak feltűnt, hogy ez az egyetlen sorozat, amire kétszer is direktbe rákérdeznek. <- na, ezt most jól kiírtam magamból.
  Az 50 kérdésért pedig jár a keksz!
  Nekem múltkor a totally book tag kemény 11 pontjának kitöltésére elment egy teljes hétvégém, annyit tanakodtam xD
  Btw , nagyjából sikerült leszűrnöm, de pontosan mit jelent az OTP? :")
  A borítósok közül szégyenszemre eddig csak hármat olvastam, de amint ki tudom betűzni a Lady Midnight és a Korona közti címét, már rá is keresek egy lehetséges következő olvasmányra.

  //Közben már Ambrózy hivatalos facebook oldalán kiírták, hogy idén karácsony fele várható a 4. kötet, de címe még sajnos nincs :/ Remélem, minél hamarabb láthatjuk a következő borítótervet :D

  üdv, Zsazsi :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehetséges, hogy inkább költői kérdés volt, de szívesen megválaszolom: igen, a HP uralja a világot :D
   :DD Hát... most átértékelhetném az életemet, miután átküzdöttem magam kemény 50 kérdésen, de még emlékszem, hogy 11 kérdéssel is ugyanúgy tudtam ám szenvedni xD És még fogok is... :D
   Hát... most totál pontosan én sem tudnám megmondani. Az OTP valami olyasmi, hogy kedvenc olyan párosításom, akik igazából nem jöttek össze, vagy nem is ugyanabban a könyvben vannak.
   Óó, a Korona és a Lady Midnight közötti könyv címe: Orenda :)

   Köszi az infót ;)

   Üdv,
   Virág

   Törlés
 2. Jesszus, ez really 50 kérdés :o Köszi Malec szisztör a kihívást :D (Bár még az előzőt se írtam meg, pedig mindjárt vége a télnek, na segáz xd)
  Cukker volt :*

  Xoxo
  your Malec szisztör <3 (hehe, nálam ők fognak kerülni az OTP-hez xd)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szivii <3
   Love ya, Malec sis' (jól is teszed ^^)

   Törlés
 3. Annyit nevettem ezen a poszton! Komolyan, oda vagyok a stílusodért, ahogy írsz, a humorodért. Volt olyan könyv, amihez az értékelésed hozta meg a kedvem.
  Csak így tovább.

  U.i.: I never let you go. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. El sem hinnéd, mennyire jó érzés ezt olvasni <3 Köszönöm a kommented :)
   <3 <3 <3

   Törlés
 4. Ha már a gonosz karakterek említést kaptak, Sebastiant a végzet ereklyéiből nem szeretted meg? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Őt nem sikerült, bár az utolsó két részt még nem is olvastam. Nálam Valentine a nyerő ♡♡♡

   Törlés
 5. Egyszerűen imádom a stílusod, a fanyar humorod, az öniróniád, a könyvek iránti imádatodat (ebben magamra ismerek), ahogyan és amiket írsz <3 Kérlek, soha ne hagyd abba!!! És mikor jön az a KÖNYV???? Az eddigiek nem igazán kapcsolódtak a fenti témához, de úgy gondoltam, most már muszáj leírnom, viszont néhány dolog, ami eszembe jutott, mióta olvasom a blogod: A Szívatásnak van második része, vagyis inkább nem második, hanem ahogyan divatosan írják 1.5, vagyis Jared szemszögéből, azt hiszem Nélküled a címe. Ha szeretnéd megtudni, miért viselkedett olyan lehetetlen módon Jared Tate-tel, akkor olvasd el (bár szerintem már az első könyvben nyilvánvalóvá vált, de jó az ő szemszögéből is látni a dolgokat). Cassandra Clare... most nagyon utálni fogsz, de nekem nem jött be :( Abban bízok, hogy mivel ilyen elfogadó vagy, nem harapod le a fejem, mert ebben a témában nem értünk egyet :) Elolvastam az első részt a Végzet ereklyéiből, megvettem a másodikat is, aztán vagy egy évig állt a polcomon, majd szépen megváltam tőlük. Átpártoltam George R.R Martinhoz :P A filmet megnéztem... a sorozatba csak belekukkantottam... inkább nem folytatom :D
  Muszáj még elmondanom ki a kedvenc férfi szereplőm... Jericho Barrons (bár szorosan követi Ryodan is) Karen Marie Moning Tündérkrónikák sorozatából. Ahh... az az igazi, elemántális férfi, aki csak rád néz és cidrizni kezdenek a térdeid :D Mondjuk volt néhány pillanat a kötetek olvasása közben, amikor kést mártottam volna belé és szép apró darabokra szabdalom, de a szerelemben is vannak hullámvölgyek :P Akivel abszolút nem tudtam kibékülni, az a női főszereplő Mac... ilyen buta szőke nőt még nem hordott a föld a hátán, és sajnos a könyvek előrehaladtával sem változott túl sokat annak ellenére hogy borzalmas dolgok történtek vele. Néha annyira pofán csaptam volna egy baseball ütővel, hogy a fal adja a másikat... Sokkal közelebb állt hozzám Dani karaktere, és éppen azért írom ezt, mert amikor elkezdtem olvasni az írásaidat, akkor egyből ő ugrott be. A személyiségetek nagyon hasonló, és bár a Tündérkrónikák néhol kicsit pornós beütéssel, de inkább a keményebb regények közé tartozik (azért nem kell elrettenni, nem Mrs. Árnyalat Asszonyosan), de ha lehet ilyet tenni, amikor annyi könyv van, amit el kell olvasni, akkor ajánlom (ha jól emlékszem, nem láttam az írásaid között, hogy olvastad volna már őket).
  Uhh, kicsit terjengősre sikeredett, ne haragudj, de elkapott a gépszíj, ezeket MUSZÁJ volt megosztanom veled, remélem nem bánod :)

  További sok sikert, ABBA NE HAGYD AZ ÍRÁST, még sok-sok írással örvendeztess meg bennünket és ama bizonyos KÖNYV-vel is <3

  Üdv: Bea

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, köszönöm, köszönööööm ^^ Nagyon boldoggá tetted a napom ezzel a kommenttel, és a sok szép szóval :)
   Hát... egyelőre annyit tudok, mondani, hogy írogatom azt a könyvet :D Örülnék, ha még a gimis éveim alatt megjelenne, de elsősorban azt szeretném csak, hogy jó legyen, és utólag ne bánjam meg :DD

   Köszi az infót, de láttam már eddig is, hogy van ez a másik szemszöges rész is... hogy őszinte legyek, folyton vívódok, hogy akarom-e én ezt vagy sem. Mert oké, a Szívatásban leírták, hogy Jared mit miért tett, de akármilyen szörnyű is... nem tudok megbocsátani neki. Talán túl komolyan veszem a helyzetet, mert voltam már Tate helyében, de egyszerűen nem gondolom, hogy létezne megfelelő magyarázat arra, hogy valakivel ennyire elbánjunk... ezért is nem tudom, készen állok-e visszatérni ebbe a történetbe. Túlságosan mélyen beleélem magam, nem tesz jót...

   Ami Cassandra Clare-t illeti... nem utállak :D Nagyon ajánlgatom mindenkinek, de persze tudom, hogy ízlések és pofonok, CC sem lehet mindenki kedvence :) Én mondjuk kezdésnek inkább a Pokoli szerkezeteket ajánlottam volna, szerintem erősebb, de ha úgy érzed, nem a te asztalod, akkor tényleg jobb hanyagolni, és olyat olvasni helyette, amit élvezel :) Én is elkezdtem még fél élettel ezelőtt a Trónok harcát, de suliidőben elő sem tudok venni egy ilyen vastag kötetet xD Pedig ameddig jutottam, nagyon bejött :)

   Hm, felkeltetted az érdeklődésemet :) Utánanézek majd, hátha megvan könyvtárban, vagy valamelyik ismerősömnek, szívesen nekikezdenék :)

   Semmi gond, örültem hogy olvashattalak ^^

   Köszönöm - igyekezni fogok mindkettőt teljesíteni :D

   Puszi,
   Virág

   Törlés