Catana Chetwynd - Szerelmes pillanatok | Blogturné + nyereményjáték


„– Tudod mi a legjobb?
– Mi?
– Mi.”

Eredeti cím: Little Moments of Love
Oldalszám: 160
Megjelenés: 2019
Kiadó: Könyvmolyképző
Ár: 2999 –

 „Chetwynd képregényei biztosan megmelengetik és puha, bolyhos takaróba burkolják a szívedet.” – BuzzFeed

Ami spontán, alkalmi firkálgatásnak indult, az igazi szenzációvá vált, amikor a barátja felrakta Catana Chetwynd rajzait az internetre. Most a Catana Comics képregényei olvasók millióit érintik meg édes humorukkal, amivel könnyű azonosulni. A Szerelmes pillanatok pontosan az, amire a címe utal: egy kapcsolat legjobb pillanatai.


Tudjátok, amint megjelent az első rózsaszín hullám, a desszert leárazások, a kiemelt, piros szívecskés árurakások, a reklámok, a nyereményjátékok, az „idén is forever alone” mémek, a kiégetős, ugyanakkor zseniális alternatív képeslapok… nos, éppen akkor döntöttem úgy, hogy szokásomat megszakítva idén hanyagolnám a tematikus posztokat, és a Never Let Me Go háza táján lehúznám a vécén az egész Valentin napot, ahogy azt kell. A véleményemet az elmúlt években már kifejtettem, és nem sok változott, továbbra sem fogadom el ezt az ünnepet úgy, ahogy beépült a köztudatba – legalábbis a magyar köztudatba. Úgyhogy a terveim maximumát egy sorozatgyilkosos dokumentumsorozat és Valentine Morgenstern névnapjának megünneplése (és imádkozás dicsőséges visszatérésére és a Föld leigázására) jelentette volna eredetileg, aztán amint ezt így eldöntöttem, azon kaptam magam, hogy beírtam a naptáramba egy Catana Comics blogturnét éppen erre a napra. Ezt nevezem én stílusosnak! Tudat alatt is. Lényeg a lényeg, keresztbe tettem magamnak, ahogy az szokásom, de így a jónép örömére – vagy épp bánatára – mégiscsak hoztam egy rövid bejegyzést a szerelem fuckin ünnepének jegyében.

A kedvenc helyem, ahol az interneten való céltalan kóborlásaim során kilyukadhatok, általában valamiféle vicces/igaz/viccesmertigaz jellegű képregényes site vagy Insta profil. Ezek között jó sokáig képes vagyok elbóklászni, és persze határtalanul élvezem, mikor magamra, vagy valami ismerősömre ismerek egy-egy képkockán – bár hogy őszinte legyek, túlnyomó többségben a „ronda vagyok és kínos”, introvertált élet és „milyen érzés menstruálva tüsszögni”témájúak fognak meg leginkább (lásd, Sarah’s Scribbles, Happy Fluff Comics), olykor vegyítve egy kis Planet Prudence-szel. Hogy ebbe a képbe hogyan fér bele a Catana-féle romantika… nos, jó kérdés. Ahogy az is talányos, mit adhat a Szerelemes pillanatok annak, aki hozzám hasonlóan sem nem képregényes amúgy, sem nem az a fenenagy romantikus alkat. Akarom mondani, mit adhat echte szerelmes pillanatokon kívül. Igazából nem sokat. És ez így van jól, úgy érzem.

Nem mondom, eleinte kissé szkeptikusan álltam hozzá… úgy érzem ugyanis, hogy tőlem elég távol áll az a létforma, amit a képregény szereplői, azaz maga Catana, és a párja gyakorolnak – és nem, nem csak azért mert egyedülálló vagyok, bár tény, hogy nehéz a másikat átölelve elaludni, ha nincs is másik. Na de mindegy, ettől elvonatkoztatva is picit soknak éreztem eleinte a csajszit – mármint, a fene essen belém, hogy milyen marha ragaszkodó vagyok, de vannak azért határok, hiszen épp amennyire én vágyom a nyugira meg a személyes terem tiszteletben tartására, épp így bánok mással is. DE! Mert ahogy mondani szoktam, mindig van egy de… szerencsére az én szánalmas szerelmi életemről nem szól képregény. Az pedig, ami Catanáét örökíti meg… nos, persze, távol áll tőlem. De hogy emellett rettentő édes-e? Hát hogy a viharba ne!

Őszintén bevallom, a kezdeti fejrázogatásaimat végül már az első pár lapozás által csapott fuvallatok elfújták… ami utána maradt, azt pedig leginkább a cukiságfaktor kiütött mércéje prezentálja.  Hogy ez a szint jó vagy sem… ezt rábíznám mindenkire, hogy eldöntse. Nekem néha sok volt, összességében mégis pozitív nyomot hagyott bennem – elvégre egy ilyen összeszokott pár egymás iránti szeretete, és a mindennapjaikban megbúvó vicces és aranyos jelenetek valahogy így is, úgy is kellemes érzéssel töltik el az embert. Itt pedig volt minden, a közös semmittevés öröme, ragaszkodás, feltöltődés szerelemmel, ágyba hozott kávé (EZT AMÚGY TÁMOGATOM), bolondságok… igazából nem is lehet ezeket ledarálni így felsorolásszerűen: a képregények magukért beszélnek, s valahogy megkövetelik, hogy megpróbálj beleérezni te is. Egyszerűek, de kifejezőek, megmelengetősek és szórakoztatóak… s bár ez már erősebben egy témára fókuszál, mint mondjuk a Sarah Andersen gyűjtemények, azokhoz hasonlóan számomra ez is olyan kötetté lépett elő, amelyet kézügyben kell tartani, majd egy kimerítő nap után átpörgetni a maga szerény 160 oldalát. Garantált mosoly.


Kedvenc képregények:

 
Ez a három úgy fogott meg, mint valakit, aki alacsony, hirtelen érzelemkitörésektől szenved s mellesleg öleléssel üzemel... 
Borító: 5/1

Értem én. Képregények. Egyszerűség. Meg minden ilyesmi… de bennem ez a fedél akkor is olyan érzést kelt, mintha a hatéves énemet látnám, amint a Painttel játszik. A rajzokra mondhatom, hogy minimalisták, erre inkább azt, hogy egész egyszerűen igénytelen – nekem legalábbis bőven kevés.

Pontozás: 5/4

Blogturné és nyereményjáték


Catana rövid kis képregényei szinte vírusként terjednek a neten, nem véletlenül: aranyosak, szeretnivalóak és tutira mindenki tud velük azonosulni. A Könyvmolyképző Kiadó most elhozza nekünk az ezekből a cukiságból összeállított gyűjtemény, a legjobb szerelmes pillanatokkal. Mi jobb is kellene Valentin-napra? Úgyhogy most a Blogturné Klub is beleveti magát Catana és párja hétköznapi boldog pillanataiba, mint egy puha felhőbe. Tartsatok velünk Ti is!

Mostani játékunk természetesen a szerelem jegyében telik! Összeszedtük nektek kedvenc párosaink nevét különböző könyvekből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvben szerepeltek - és beírni a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

Tessa és Will

Állomáslista

02.10 - Ambivalentina
02.14 - Never Let Me Go
02.15 - Ambivalentina EXTRA
02.16 - Always Love a Wild Book
02.17 - Spirit Bliss Sárga könyves út
02.18 - Deszy könyvajánlója EXTRA
02.19 - Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése