Ne lopd. Kösz. . Üzemeltető: Blogger.

Albumajánló | Vonda Shepard - A Very Ally Christmas

by - 9:58


Let It Snow, mikor készülődök. Carol of the Bells, úton a suliba. All I Want For Christmas, mikor hazaérek. Rockin’ Around the Christmas Tree a nyelvi karácsonyon. És nem mellesleg egy kiadós karácsonyi lejátszási lista a nap maradék pár órájára. Valahogy így néz ki az elmúlt… úgy két hónapom. Hogy néztek-e már hülyének miatta? Meglehet. De azt hiszem tejesen megéri. A karácsonyi hangulat engem rendszerint elég gyorsan elér – előveszem a fényeket, díszeket, a mini karácsonyfám, esetleg elkezdek valami témába vágó olvasmányt, és persze nekilátok ötletelni, hogy kit mivel lepjek meg… de mindezekből sosem lehetne olyan igazi, hamisítatlan ünnepi érzés, ha nem szolgálna háttérként valami karácsonyi zene, jellemzően a nap 24 órájából úgy harmincban.

Tavaly mondhatni elhalmoztalak titeket az év ezen időszakában a zenei posztokkal – először Mixtape-et hoztam a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} keretein belül, majd kettő albumajánlóval szélesítettem a palettát: először egy tradicionális válogatással, az All he Very Best For Christmas-szal, majd a Pentatonix formáció ünnepi lemezeivel – ezeket a megfelelő helyre klikkelve most is elérhetitek.

Na, de ne álljunk meg szerintem ennyinél, ugyanis akad még bőven… maradjunk annyiban, hogy őszintén örülnék, ha annyi pénzem lenne, ahány karácsonyi szám a YouTube-on. Ma viszont valami olyat mutatnék be, amit talán kevesebben ismertek – ha a dalokat nem is, az előadót valószínűleg.

Szomorú, de úgy érzem, kissé eljárt az idő az egyik kedvenc sorozatom, az Ally McBeal fölött – van egy generáció, akinek ez a cím még mond valamit, többségben viszont inkább az ellenkezőjét tapasztalom, pedig megérdemelné a kicsivel több figyelmet. Nálam már sokadjára újranézős, imádom a kissé beteg humorát, a különleges karaktereit, azt, ahogy felkeltik az érdeklődésemet az életük iránt, legyen szó szerelemről vagy a bírósági ügyeikről. Imádom Richardot meg a fishizmusait – btw, a jövőben várható poszt e témában… –, Johnt minden különcségével meg az idomított levelibékájával, Ally-t az állandó agymenéseivel, a koedukált mosdót, Elaine lehetetlen találmányait, Nell apró, jóindulatú gonoszkodásait, a harangokat, unikornisokat, a mosdóban Barry White-ra táncoló tömegeket – és persze, csak hogy témánál legyünk, Vonda Shepardot, aki csodálatos zenéjével mindig tökéletes aláfestést nyújt a sztorihoz. Valószínűleg nem most hallotok róla utoljára tőlem… szinte az ő zenéjén nőttem fel, így szoros kapcsolatot ápolok nem csak a karácsonyi, de kábé az összes többi albumával is, most azonban, ha már így közeleg az ünnep, egyelőre inkább egy ilyen válogatására koncentrálnék, A Very Ally Christmasra – mely szintén a fent emlegetett sorozat filmzenéjeként szolgál. Sokkal többet nem is mondanék, alább megtekinthetitek a számlistát – a kedvenceimet félkövérrel jelölve –, majd a YouTube-os lejátszási listát is: nektek már csak annyi a dolgotok, hogy meghallgassátok, szeressétek, és hagyjátok magatokat kicsit átszellemülni az ünnepi soroktól. Enjoy!01. Vonda Shepard – This Christmas
02. Vonda Shepard – The Man With The Bag
03. Vonda Shepard – Please Come Home For Christmas
04. Vonda Shepard – Silver Bells
05. Vonda Shepard – Let It Snow
06. Macy Gray – Winter Wonderland
07. Jane Krakowski – Run, Rudolph, Run
08. Lisa Nicole Carson – Santa Claus Got Stuck In My Chimney
09. Jane Krakowski – I Saw Mommy Kissing Santa Claus
10. Calista Flockhart – Santa Baby
11. Vonda Shepard – Have Yourself A Merry Little Christmas
12. Robert Downey Jr. - River
13. Robert Downey Jr. & Vonda Shepard – White Christmas
14. Vonda Shepard – What Are You Doing New Year’s Eve


Ennyi volt hát az idei karácsonyi albumajánlóm – tőlem kissé szokatlan módon elég rövidke lett, de remélem már ennyivel is sikerült boldogságot, ünnepi hangulatot csempésznem a napotokba, s egy kis zenét néhány csendes szobába. Azonban ne örüljetek korán… ennyivel még nem tűntem el végleg az ünnepek előtt, hamarosan visszatérek, előreláthatóan továbbra is karácsony témában, so stay tuned, babes! Ezer puszi a fagyöngy alatt és millió karácsonyi ölelés! ♥

You May Also Like

3 megjegyzés

 1. "Imádom Richardot meg a fishizmusait, [...] Johnt minden különcségével meg az idomított levelibékájával, Ally-t az állandó agymenéseivel, a koedukált mosdót, Elaine lehetetlen találmányait, Nell apró, jóindulatú gonoszkodásait, a harangokat, unikornisokat, a mosdóban Barry White-ra táncoló tömegeket" <3 Tudom már, hogy mi hiányzott mostanában az életemből.
  Jó rég hallgattam ezt az albumot... (kivéve a "River"-t, azt gyakran). Alig várom a fishizmusos posztod!!

  (Btw, a "Run, Rudolph, Run"-ról Joey jutott eszembe XD)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Heeey! <3 Ugyeee, mióta mondom én, hogy nézzünk Allyt! :D (Tudhatnád már, hogy mindig igazam van xd)
   Hamarosan lesz az is... <3
   NEKED IS??? :DDDDD Run, Joey, run, Joey, run..... paraparapparaa... Daddy please don't, it wasn't his fault...

   Törlés
 2. Imádom, imádom! Nagyon szeretem a számait! Olyan jó, hogy más is :))) Jó volt a sorozat is

  VálaszTörlés