Ne lopd. Kösz. . Üzemeltető: Blogger.

2017. ősz | Zeneajánló

by - 8:06


Hey, my dears! Ígéretemhez hűen megérkeztem az őszi ajánlóm második felvonásával, melyben ezúttal a zenéé a főszerep. Akárcsak a könyvek esetében, úgy itt is igyekeztem ezerrel rákoncentrálni arra a tipikus őszi feelingre, így a legtöbb mára választott szám eléggé… hát, nyugis, finoman szólva, igazából viszont felettébb alkalmas, ha az ember azt tervezi hogy fog bealudni a kandalló előtt. De ne értsetek félre… igazán nem negatívumként mondom, elvégre tiszta idill bóbiskolni egyet a tűz melegénél… vagy akár csak leülni elé törökülésben egy bögre forró teával, beszélgetve a szeretteinkkel, belefúrva ujjainkat a kisállatunk bundájába. Remélem sikerült kellően elkapnom a hangulatot, és értitek, mire akarok kilyukadni. Most pedig, hogy már mind látjuk magunk előtt az eszményi november délután képét, itt az idő megtalálni hozzá passzoló aláfestő zenét – amiben remélem sokaknak segítségére lesz majd a lenti lejátszási listám. A finom hangszerelés, az andalgós tempó, a különlegesebb, sokszor tökéletlenül imádnivaló énekhangok nekem egy az egyben összefoglalják a szezon hangulatát zenei téren, so a hangsúlyt is leginkább az efféle számokra helyeztem.

A paletta széles, a dalok pedig átitatnak minden igazán meghitt őszi pillanatot, töltsük azt egyedül, a szeretteinkkel, barátainkkal, párunkkal… fenntartom, hogy egyaránt sikerült elkapnom a megfelelő számokat egy szórakozottan, az avarban sétálgatós délutánhoz és egy hatalmas, össznépi traccspartihoz; van a listában echte „nyugiban magam elé bámulós” dal, ablakon esőcseppeket számolgatós, meg olyan „eltoltuk a bútorokat, hogy táncoljunk egy romantikusat a szoba közepén” is. Filmbetétdalok tömkelege, elmaradhatatlan zongorajáték, régi, már-már klasszikusnak számító feldolgozás és újabb slágerek; ismert arcok és ismeretlenek… de ha azt nézzük, milyen hangulat uralkodik el a szobán a play gomb lenyomása után, meglátjuk, hogy mindben van valami közös. És… ja, ez most olyan volt, mint valami szar reklám. Na mindegy. Enjoy!

Fall Playlist 2017:

1. Alex & Sierra – Little Do You Know
2. Lord Huron – The Night We Met
3. Kodaline – All I Want
4. Birdy – Let It All Go
5. Paramore – Playing God
6. Paramore – All I Wanted
7. Sia – My Love
8. Sleeping at Last – Total Eclipse of The Heart
9. Yiruma – Kiss The Rain
10. Birdy – People Help The People
11. Gomez – Only You
12. Sara Bareilles – Gravity
13. Keane – Somewhere Only We Know
14. Paramore – The Only Exception
15. Ed Sheeran – Shape of You


Ezek lettek volna tehát az általam választott, szerintem totál szezonális hangulatot árasztó számok – remélem szerettétek, meghallgattátok, mívelődtetek, és persze elnéztétek, hogy enyhén Paramore fan üzemmódra kapcsoltam… de egyszerűen nem tudtam ellenállni a lehetőségnek, hogy terjesszem a jóízlést xD. Gyönyörű őszt, felhőtlen kikapcsolódást, a szünetelőknek sok pihenést és alvást kívánok – bár a tanároknak a jelek szerint nyilván komoly ellenvetéseik vannak ezzel a két tevékenységgel szemben –, és persze úgy globálisan rengeteg jó könyvet és zenét mindenkinek! Ezer puszi és ölelés! ♥

You May Also Like

0 megjegyzés