Ne lopd. Kösz. . Üzemeltető: Blogger.

Mikor a hárem bemutatkozik | Fictional Boyfriends Book Tag

by - 9:46


Örömmel üdvözlök minden kedves molyt, bloggert, olvasót, és az összes összegyűlt kitalált könyvszereplőt, aki árgus szemekkel, izgatottan várja, vajon helyet kapott-e a posztban, mint tiszteletbeli háremtagom… ugyanis végre, VÉGRE ma pontosan ez lesz a téma. A nagy helyzet az, hogy egy toplista a kedvenc könyves férfi  szereplőimről már az oldal kezdete óta tervben van – hogy pontosan fogalmazzak, a poszt ötlete már hamarabb élt, mint maga a blog –, de a háremem összetétele és a tagok sorrendje olyannyira változékony és olyan gyorsan nő, hogy kénytelen lennék havonta újraalkotni a posztot, és lassan átkeresztelhetném a Never Let Me Go-t The Sexiest Fictional Boyfriendsre, hogy főállásban a témának szentelhessem magam. Nem mondom, hogy nem csábít az ötlet… de egy rosszindulatú kis hang a fejemben azt súgja, ez azért már mégis több lenne a soknál. Így mindenesetre továbbra sem kap a világ szép, rendezett toplistát és érvek szerinti sorrendet a kedvenc könyves pasijaimból – ellenben egy apró betekintőnek semmi akadálya. A napokban találtam egy külföldi, The Booknut nevű könyves blogon az alábbi taget, melynek témája éppen a könyves háremem csekély számú tagja lenne – mégpedig leírások alapján kéne válogatnom a fiúk közül, így talán megismeritek őket annyira, hogy a könyvükhöz is megjöjjön a kedvetek. De aztán semmi borító-tapi vagy perverz fantáziálgatás! Nem osztozok egyiken sem ;D


1. A legromantikusabb férfikarakter

Nyilván vannak „páran” ilyen karakterek, méghozzá nem is kevesen, nekem pedig sorra jutnak eszembe valamennyien, de úgy döntöttem, talán kivételesen hallgatok az első megérzésemre. Vagyis… az elsőkre. Oké, ítélkezzetek csak, de nem olyan egyszerű a döntés, mint amilyennek tűnik xD Ridge Lawson és Dean Holder rendes CoHo karakterekhez hűen elég mély benyomást tettek rám, és többnyire elég ha szóba kerülnek egyszer, vagy a moly feldob egy idézetet, máris rohannék újraolvasni az Egy nap talánt és a Reménytelen sorozatot egyaránt. Egyszerűen csak eltölti tőlük a szívemet a melegség. ♥

2. A sötét és melankolikus rosszfiú – akinek azért van jó oldala is

Itt sem tudtam kizárólag egy háremtagra korlátozódni, mivel szintén konkrétan egyszerre jutott eszembe két név – és akárcsak az előző esetben, ez a kettő is elég közel áll egymáshoz. Will Herondale-t és Jace W… M… H… L… akárkit xD lényegében csak pár generáció és az Atlanti óceán választja el egymástól – mindketten Cassandra Clare egy-egy sikersorozatának főszereplői, Will a Pokoli szerkezetek, Jace pedig a Végzet ereklyéi ügyeletes komor de szexi rosszfiúja. Mindkettejüket annak a kissé egoista, de közben szarkasztikus és kiábrándult figurának ismerhetjük meg, akiket megkeményített az élet, mégis, idővel kiderül, hogy nem veszett oda minden emberségük, a szívük mélyén még igenis tudnak szeretni – és hogy akkor milyenek… hát, el kell olvasni olvadni.


3. A természetfeletti pasi

Ha annyi pénzem lenne, ahány személyt itt felsorolhatnék, esküszöm gazdag lennék, de valamitől úgy érzem helyénvalónak, ha a millió versenyző közül azt az egyet emelem ki, aki – ha jól emlékszem – az első volt mind közül, ez pedig Jacob Black az Alkonyat sorozatból. Tény, nem tolerálnám valami jól, ha valaki a közelemben időről időre egy bazinagy farkassá változna át, de Jake minden más szempontból megtestesíti a zsáneremet – ezután pedig főleg két csoportra osztom a pasikat, vannak a Jacob-félék és az Edwardok. Én meg... tudjátok. Team Jacob ezerrel. Bye, napfényen csillogó vámpírok, bye!


4. A srác, akit megszelídítenél

Ha valakit meg kell szelídíteni, az egyértelműen azt jelenti, hogy kicsit vadabb az átlagnál – és ezúttal nem a tipikus gimis, kickass rosszfiú rétegre gondolok, hanem már valami komolyabbra. Mondjuk… például némi vámpíros vérengzésre, emberkínzásra, kitépkedett szívekre… amiben ugye a Vámpírnaplók Damon Salvatore-je egészen profinak számít, akár a könyvről, akár a tévésorozatról van szó. Mindig rendkívül bájosnak és szeretnivalónak találtam őt, mikor ennek ellenére sikerült elkapni egy-egy jobb, emberségesebb pillanatát – de most őszintén, lányok. Damon szexi, ez tény. A full on vampire mode-os Damon pedig még szexibb. Ti mit tennétek? Mármint… ez természetesen merőben költői kérdés… mert drágáim, ti Damonnel semmit sem csináltok xD Az enyém, muhaha. Ő. És Klaus. És Elijah. És Ty, és Stefan és… azt hiszem kezditek érteni a lényeget.


5. A barát-zónába tett szerencsétlen/szerencsés

Ez nem volt egyszerű, ugyanis ha már egy könyves pasit jobban szemügyreveszek, akkor többnyire nem barátzóna lesz a dolog vége… de végül mégis jutottam valamire. Talán nagyban hozzájárul a döntésemhez az, hogy nem lebegett olvasás közben konkrétabb kép a szemem előtt a Csábítások és csemegék Carterjéről, de végül ő lett a szerencsés. Rendkívül jófej és szerethető karakter, továbbá kellően bolond is, így igazán illene hozzám, mégis, inkább követném nyomon a bénázásait a legjobb haverjaként, építő jellegű oltári nagy kiröhögésekkel boldogítva a napjait, amíg végigjárja a létező összes drogériát, végigszagolva valamennyi csokis tusfürdőt, mint hogy én legyek az "áldozata". Pedig jó srác, tényleg… csak előbb képzelném el barátnak, mint… mint más értelemben véve barátnak. Na, hát értitek.

6. A lelkitársad

Pls, még a feltételezés is fáj. Nincs a világon, de még a könyvekben sem hozzám fogható. Na jó… oké. Voldemort. A Sötét Nagyúré a lelkem.


7. Akivel megszöknél

Kicsit off, de ahogy olvastam a pontot, kapásból dúdolni kezdtem, hogy „She and I went on the run, don’t care ’bout religion, I’m gonna marry the woman I love, down by the Wexford border”… egyszerűen nem bírtam megállni.  Na, de a témára térve… ezen gondolkodtam egy darabig, és aztán egyszer csak úgy fejbevágott a válasz – én meg jól elszégyelltem magam, hogy ennyi ideig tartott rájönni, de ha szökésről van szó, akkor Négyes, alias Tobias Eaton (Veronica Roth – A Beavatott) a tökéletes partner. De miket mondok… ő amúgy is az.


8. Férfi, akiért mindent kockára tennél

Egy sor elgondolkodtató kérdés után jól esik végre fellélegezni a – vélhetően – egyetlen olyan alkalommal, mikor egy másodperc alatt rá is vághatom a választ, ugyanis ilyen könnyű dolgom még nem volt. A válasz az, hogy ilyen nem létezik – a világ összes férfija, fokozom, az összes könyves álompasim együttvéve !!! sem ér annyit, hogy mindent kockára tegyek érte. Azt hiszem erről már szónokoltam egy sort a Védtelenül értékelésemben, de vannak az életben igazán értékes dolgok, és ezek egyike sem múlhat egy párkapcsolaton, mert többet érnek annál. Család, barátok, könyvek, karrier, önmagam… nem hiszem, hogy ezeket bárkiért is kockára tenném.

9. Akivel szívesen ragadnál kettesben egy lakatlan szigeten

Talán a friss olvasási élmény miatt, de kapásból a R. S. Greytől a Testcsel jutott eszembe, abból is Liam Wilder, a szexi, világsztár focista. A fangirlködésemet szerintem jobbára meghagyom az értékelésre, de annyit azért megsúgok, hogy szerintem remekül el tudnánk magunkat foglalni így egyedül, már ha értitek mire gondolok ;) xD

10. A kedvenc badass rosszfiúd

Nálam a badass szó gyakorlatilag már összeforrt a Fuentes névvel – bandatagság, „szétrúgom a segged” hozzáállás, tetoválások, drog, motor, mocskos spanyol szavak… nincs is mit tovább magyaráznom ezen. Talán biztos a fentiek egy része nem teszi kifejezetten szimpatikussá a Fuentes tesókat, az összhatás valahogy mégis mindig szerethető lett, Carlos (Simone Elkeles – A vonzás szabályai) esetében pedig felülmúlt minden várakozást. Alexet is nagyon szerettem, Luis is… hát, volt, de számomra Carlos a legtökéletlenebbül tökéletes hármójuk közül: badass bajkeverő, de mikor jó útra tér, a bátyjával ellentétben ő akkor sem válik nyáltengerré – önmaga marad, mégis, az erkölcs és a becsület valahogy… nem is tudom, olyan tiszteletet parancsolóvá teszi, vagy nem is tudom.


Ennyi lett volna a kérdésekből, köszönöm, hogy elolvastátok a posztot – akarom mondani szívesen, hogy egyáltalán vethettetek egy-egy futó pillantást szemem fényére, a háremem egy egészen apró szeletére :P És ha már itt tartunk, én is kíváncsi lennék néhány bloggerinapajti „gyűjteményére” aucs, ez tudom, hogy csúnya volt, de nem találtam jobb szót – úgyhogy lenne pár meghívottam a tagre:

Barbi – Kitablar
Ashley & Hikari – Írásaim Tárháza
Niitaa – Niitaabell Világa
Ella Fisher – My Moonlight Library
Bree – Bree Világa


Kíváncsian várom az ő válaszaikat erre a tíz kérdésre – de a tag amúgy bárki számára szabadon vihető és használható, mindössze egy piti kis forrásmegjelölés lenne az ára :D Jó szórakozást mindenkinek, aki kedvet kapott újraalkotni a posztot, további csodás napot és kellemes olvasást! :)   

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Hahaa, ilysm, you know <3 It was a really great post, sis', and a cool book tag. Thanks for the challege.

  your only one Malec sis'

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Imadlak dragaaa *-* Kivancsi vagyok hany haremtagomat akarod majd lenyulni xdd Jo szorakozast ;) :D

   Ezer puszii
   xoxo
   Your Malec sis'

   Törlés
 2. Aaaaaa, team Jacob, de odaadom, ha Carlos (éspláne Giancarlo Vidrio) az enyém lehet *-* annyira édes ez a pasi :3
  Amugy jo kis bejegyzés, ugy szeretem a cukinak tűnő vad stílusod :D :*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meg mit neeem, en vilagosan figyelmeztettelek, hogy nem nyulunk le tolem senkit, kulonben ver fog folyni xd
   Koszi-koszi ;D De ha hizelegsz attll meg nem adom oda Carlost xd
   Na, love ya amugy, tudod :DD ♡♡

   Törlés