Ne lopd. Kösz. . Üzemeltető: Blogger.

Goodbye, 2016, hello, 2017! & Becsenget az Új Év Book Tag

by - 11:40

Heey, sweeties! Először is hadd köszöntselek titeket 2017-ben – mindenkinek gyönyörű, boldog és sikeres új évet kívánok! Garanciával nem szolgálhatok, tudom, ez tavaly sem jött be… de reméljük a legjobbakat. :P

A jelek szerint újabb évet éltünk túl sikerrel – ami 2016-ot tekintve igen szép teljesítmény, már így önmagában is –, én azonban, hogy őszinte legyek, semmi különöset nem érzek. Szokás szerint nem vettem észre, hogy a Föld kifordult volna a sarkából – ennél is jobban? Ugyan már. –, ahogy abban sem hiszek, hogy egyik napról a másikra feltámadt a változás szele és kész meglegyinteni az életemet valami jóval, csupán mert újév van. Bitch please. Azt hiszem már kinőttem ebből a bájos naivitásból. Mint tehát látjátok, nem jelent számomra sokat ez az „ünnep”, mégis, éget a vágy, hogy összeerőlködjem Nektek az évforduló harmincezredik összefoglalóját, amit miután a dömping már 31-én megkezdődött, jó eséllyel a kutya sem fog már megnyitni. So… jó szórakozást nekem!

Úgy gondolom, mindig is afféle könyvmoly voltam, azonban úgy érzem, idén lettem csak igazán az. Bár ez nem kéne feltétlen bármi mást magába foglaljon magán az olvasáson kívül, számomra a mollyal lett teljes a kép: azzal, hogy elkezdtem jelölni, így dátummal vezetni az olvasásaim, a beszerzéseim, értékelni, idézni. Képbe kerültem a megjelenésekkel, a rendezvényekkel, megismertem molyokat, írókat, író-molyokat, egy csomó sorozatot, kiadókat, blogokat. szerveződéseket. Idő közben pedig, úgy érzem, én is részesévé, megbecsült tagjává váltam ennek a társaságnak, ami… hű, hát el sem tudom mondani, milyen nagyszerű érzés :) Barátokra tettem szert közülük, sőt, mondhatni úgy, „kollégákra” leltem a többi bloggerben, akikkel aztán közösen is alkalmam nyílt dolgozni, miután megszerveztem először a Halloweeni,- majd a Karácsonyi Projekthetet. A témahetekre szép kis csapat jött össze, akikkel remélhetőleg nem most blogoltunk együtt utoljára, ugyanis készülőben egy újabb projekt. Augusztusban ünnepelte a blog első születésnapját, amit nyereményjátékkal ünnepeltünk, született néhány különösen sikeres poszt, novemberben pedig recenziózásba kezdtem, amiben elég sok kiadó támogatását élvezhetem, mint azt minden bizonnyal láthattátok eddigi értékeléseimben, és még fogjátok is. Ami a blogot és molyt illeti, az élménybeszámoló nagyjából ennyi, most pedig jöjjenek inkább a száraz adatok – nem vagyok a matek embere, de valahogy a statisztika könnyebb terep számomra.

Idén olvasott könyvek száma: 92
Plusz félbehagyott: 10; befejezetlen: 4
Új beszerzések száma: 49
Ebből recenziós: 14; ajándék: 13
Megírt értékelések száma: 78
Magánkönyvtár olvasottsága jelenleg: 60 %

Összes blogposzt: 167
Ebből piszkozat: 14; publikált: 153
2016-ban írt blogposztok: 135
Ezek közül értékelés: 56
Rendszeres olvasók: 132

Legnépszerűbb értékelések:Hogy az adatok után jöjjön még valami lazább is, így, évkezdésnek, gondoltam kitöltöm én is a Becsenget az Új Év Book Taget. Éppen ma kaptam rá egy jelölést Dorkától – köszönöööm ♥ –, és mivel szorosan összefügg a témája azzal, amiről éppen beszélünk, jó lesz afféle kiegészítésnek.

1.  A legjobb könyv / sorozat amit 2016-ban olvastam:

Ez még mindig elég nehéz kérdés, főleg mert szerencsés évem volt könyvek terén, és főleg jók kerültem a kezembe, de a legemlékezetesebb standalone Alessandra Torre-tól a Sötét hazugságok és Amy Harmontól az Arctalan szerelem, sorozatok közül pedig egész egyértelműen Cassandra Clare Pokoli szerkezetek trilógiája – meg lényegében minden CC, amit csak olvastam.

2.  2016-ban megismert írók, akiktől szívesen olvasnál még:

Ha csak olyat ér mondani, akitől 2016-ban olvastam először, akkor ugye Cassandra Clare kiesik… bánatomra, de azért maradnak még olyanok, akiknek nem mennék el egy új könyve mellett. Alessandra Torre, Amy Harmon, Julianne Donaldson, Jessica Park, Colleen Hoover… csak hogy párat soroljak fel.

3.  Melyik könyvből készült film/sorozat adaptációt várod legjobban?

Huh, hát őszintén szólva nem nagyon vagyok képben, hogy mik lesznek várhatók… de azok közül, amiket már hallottam, a 13 okom volt, az Egy kutya négy élete, a Fallen és a Szépség és a szörnyeteg érdekelnének. De ha majd találok listát az idén várható adaptációkról, úgy érzem elég ducira fog hízni ez a lista…

4.  A karakter, akitől nem sajnálnám az éjféli csókomat:

Rettentően sajnálom, hogy az éjfél nem elég hosszú idő, hogy végigcsókoljam háremem összes tagját… szűkre véve a kört is megmarad megannyi kedvenc árnyvadász szerelmem – Will, Jem, Jace – meg természetesen Henry a Blackmoore-ból. Normális, amennyire gonosznak érzem magam, amiért a többieket kihagytam?

5.  Mik szerepelnek a 2017-es várólistám élén (top 5):

Mivel én magam eldöntöttem még decemberben, hogy a szünet számomra is szabadság, kicsit félretettem a határidős könyveimet, hogy újraolvassam az Alkonyatot és a Pokoli szerkezeteket. Most viszont január van, és megint belevetném magam a recenziós példányaimba, először is Norbert Winney Sárkányok, farkasok és almák c. művébe, majd jöhet a Hó mint hamu Sarah Raaschtól és az Árnyékkirálynő C. J. Redwine-tól – és persze befejezném a megkezdett két könyvemet, az Alkonyatot és Az Angyalt is.

6.  Mennyi könyvet remélek elolvasni 2017-ben:

Mivel 2016-ban pont lecsúsztam, idén szeretném elérni a 100 olvasást. Belegondolva, és szétosztva a hónapokra, meg számolva a sulival, ami elég sokszor ellehetetleníti, hogy e szenvedélyemnek hódoljak, elég soknak tűnik a 100, de igyekezni fogok kiiktatni az életemből a sok felesleges időpocsékolást, és teljes órán át a plafont bámulást, amire olykor vetemedek, és olvasással helyettesíteni őket. Menni fog.

7.  Részt fogok-e venni Reading Challange-en vagy más hasonló, esetleg várólistacsökkentő eseményen:

A váróslistacsökkentés már rájöttem, hogy nem az én asztalom – vagyis nem, ez így nem teljesen igaz, mert megyeget… csak az ilyen kihívásokba szoktam belebukni. Követni sem bírom őket normálisan, így inkább fel is szoktam adni. Ellenben a Reading Challange idén is foglalkoztat – még nem tudom, hogy végül nekivágok-e, elvégre ez most nem piskóta, de mire valók a kihívások?

8.  Tettem-e valamilyen fogadalmat (könyves, blogos, stb…):

Nem szoktam fogadalmat tenni újévkor, mert ha konkrétan kőbe akarnám vésni, hogy teszek valamit, azt valószínűleg az első adandó alkalommal rúgnám fel. Nem, engem általában csak simán elkap valahogy így év eleje felé egy motivációs hullám, amitől szeretnék javítani kicsit az életemen. Vegyük például, hogy szeretnék többet foglalkozni a sulival, módszeresebben tanulni, nem félvállról venni az egészet, csak mert idegesít, hogy már nem én vagyok a legokosabb. Igazából most ez a kérdés foglalkoztat leginkább, meg persze az írás, amit idén szeretnék többet csinálni, hogy ne pártoljon el mellőlem az ihlet, és ne keressen új gazdát.

9.  Kiket hívok ki:

Aaaj, mindig ez a legnehezebb rész :D Vikcs drágát a Never Give Up bloggerináját, Noémit, az Egyszer volt... oldal íróját szeretném ezúttal megjelölni :)

Ez lett volna az én újévköszöntő-féleségem – még egyszer kívánok nektek boldog, sikerekben és jó könyvekben gazdag 2017-et, és köszönöm, köszönöm, köszönöm, hogy itt voltatok velem az elmúlt évben és nem menekültetek tőlem fejvesztve még akkor sem, mikor csak a hülyeséget ontottam magamból; hogy itt voltatok, gyűltetek egyre többen, és szerettétek, amit csinálok, mert nem hiszitek el, de nekem ez tényleg elképesztő sokat jelent. Köszönöm, hogy megismerhettelek titeket, hogy többetekkel tartani is tudom a kapcsolatot, hogy barátok lettünk – Barbim, neked különösen köszönök mindent. ♥ Ezer puszi és ölelés mindannyiótoknak!

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Nagyon jó lett, szeretem olvasni a bejegyzéseidet :) Köszönöm a kihívást Drága, hamarosan jelentkezem ❤

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, köszönööm, édes vagy <3 Szívesen, várni fogom :)

   Törlés
 2. Honeeeeym, az az utolsó mondat megríkatott :') <3 Úgy szeretlek.
  Khm... Többet foglalkozni a sulival az az én listámra is felkerült, bár eddig nem tettem semmit az ügy érdekében, sőt, még az első napot is ellógom xd

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is szeretleeek ♡♡♡
   nem vagy vele egyedül, ez a terv szerinten pont máig tart xD

   Törlés