Ne lopd. Kösz. . Üzemeltető: Blogger.

Karácsonyi Projekthét 2016. | Interjú a tagokkal

by - 14:41Nagyon szép estét mindenkinek! Szerintem aki követi a blogot, az még emlékszik a Halloweeni Projekthétre, mely keretében néhány bloggerrel összefogva egy héten keresztül a témához illő posztokkal leptünk meg titeket – a következő körben az újabb közeledő ünneppel, a karácsonnyal fog foglalkozni a projektben résztvevő 34 blogger mától kezdve e hónap 26-áig. Remélem sok örömet tudunk nektek adni az elkövetkezendő napokban hulló posztesővel, és mind találtok majd olyat, ami különösen felkelti az érdeklődéseteket. Kellemes ünnepeket, és jó szórakozást! És most már a továbbiakban megpróbálom nem suttogva képzelni el a hangom, lágy karácsonyi zenével a háttérben… mint egy rossz adventi videó, komolyan xD

A bloggerekkel, bloggerinákkal úgy gondoltuk – jó, ez hivatalosan Dorka ötlete volt, akinek még egyszer köszönet ♥ – hogy jó lenne valami közös bejegyzés is, amiben jobban megismerhetjük egymást, és ti is minket, így jött össze egy interjú-féle, melyben mi tettünk fel kérdéseket egymásnak, és mind meg is válaszoljuk őket.

GOTHIC KÉRDÉSEI:

1. Melyik könyvkarakterrel indulnál karácsonyi bevásárlásra?

Brandt Sharppal. Nem kertelek: anyagilag kiapadhatatlan forrást jelent, ami nem hátrány, ha már bevásárlásról van szó. Társaságnak talán nem a világ legje, de… de van, ami ezt ellensúlyozza, akármilyen szemétség is, hogy ezt mondom.

2. Melyik szereplővel futnál össze a legkevésbé szívesen a fagyöngy alatt és kitől fogadnál el egy „kimentést”?

Szinte megvan az az érzésem, mintha a kérdés első felét a drága direkt nekem írta volna… A válaszom egyértelműen Bennett Ryan-re esik, őt valószínűleg pofánverést kapna a fagyöngy alatt, nem mást… A másik eset ellenben nehezebb tészta. Kész fagyöngy csokorra lenne szükségem ahhoz, hogy minden háremtagom ott várhasson egy csókra.

ANITA KÉRDÉSEI:

3. Mit tennél, ha valaki szemtől szembe megkérne arra, hogy ajánlj neki egy (vagy több) könyvet?

Akkor természetesen rögtön visszakérdeznék, hogy milyen jellegűre gondol, melyik műfaj áll leginkább közel a személyiségéhez, stb… és aztán összegezve az eredményeket, kiötölném, hogy mégis mi lenne számára a megfelelő – szerintem. De így vagy úgy, az Arctalan szerelem vagy Cassandra Clare könyvei száz százalék, hogy helyet kapnának a kis ajánlómban, szerintem nincs alkalom, amit kihagynék, ha őket dicsőíthetem.

4. A környezetedben élők hogyan viszonyulnak a könyves blogger életviteledhez? (Recik, könyvhalmok, könyvjelző gyűjtemény, etc.)

Azt, hogy blogger vagyok, nem igazán reklámozom, leginkább csak a szűk családom tudja, ők viszont azt hiszem, velem örülnek, és büszkék rám – és persze támogatnak is, ami nagyon jó érzés <3.

DORKA KÉRDÉSEI:

5. Ki miért vagy miért nem szereti a telet?

Ami engem illet, én pont imádom – mostanában folyton olyanokkal akadok össze, akiknek már most elegük van ebből a csodás évszakból, én meg nem győzöm utána sorolni, mennyire jó pedig ez a hideg, végre lehet csizmát hordani, esik a hó, gyönyörű a táj, tél illatú a levegő, jön a karácsony…. szóval lelkendezek.

6. Mik azok a szokások, amit ilyenkor rendszeresen csináltok, ha a karácsonyi készülődés elkezdődik?

A szomorú tény az, hogy lassan minden évben egyre tovább kell suliba járni karácsony előtt, és ez teljesen megöli a hangulatot és készülődést. Valamiért, amíg reggel ugyanúgy hajnalok hajnalán kell kelni, délután sincs időm, mert tanulok, és amúgy is fél négyig benn ülök a rossz fényű tanteremben, nem tud rajtam rendesen eluralkodni a hangulat, így szokásaim sem tudnak alakulni. Még mindig csak a szürke hétköznapokat érzem.

VIKCS KÉRDÉSEI:

7. Melyik könyvnek örülnél legjobban a fa alatt? (Szigorúan csak 1 könyvet választhatsz!)

Ez így egy ritka kegyetlen kérdés… már látom is a lelki szemeim előtt, amint a kívánságlistám szépen lassan csatamezővé változik, a rajta lévő drágák sorra ütik ki egymást, küzdve a bennmaradásért. Csak egy győzhet… tiszta Éhezők Viadala. Legyen mondjuk a Lady Midnight Éjfél kisasszony, de nekem már akkor is csak Lady Midnight marad – elvégre egész évben ennek a megjelenésére vártam legjobban, és már komolyan megveszek, hogy a kezembe foghassam.

8. Te hogyan készülsz a karácsonyra?

Leginkább csak karácsonyi zenékkel, de per pillanat még azzal sem nagyon. Mit ne mondjak, sok másra nincs időm. Vagy várjunk csak… hiszen ezzel a projektéttel készülök! :D

HENI KÉRDÉSEI:

9. Melyik az a könyv, amitől elolvadsz a hideg ellenére is?

Most legutoljára a Korona volt ilyen Kiera Casstól. Kellemes, nosztalgikus érzést keltett, azonnal kedvem lett tőle újraolvasni az egész sorozatot… és persze ott volt Erik… hát, én aztán teljesen elolvadtam tőle. ♥ Napokban már hozom róla az értékelésemet, ott majd még nyáladzok többet is. xD

10.Melyik könyvet használnád gyújtósnak, hogy ne legyen hideg?:D

Ezt a kérdést már megválaszoltam a Winter Wonderland Book Tag-ben is, a lényeg azóta nem változott: Egy ikerpár titkos naplója. Szűcs Vanda remekművét gondolkodás nélkül vetném tűzre fél perces néma csend kíséretében, amiben az irodalmat gyászolom, meg a könyv szót, amit csúnyán meggyaláztak azzal, hogy ezt az összefirkált, írásnak gúnyolt szennyet is annak nevezték.

MOLLY KÉRDÉSEI:

11. Melyik könyves pasit szeretnéd a karácsonyfa alá? :P

Ohóó… azért nagyon figyelek ám, hogy ezúttal nem kikötés, hogy csak egy lehessen :DD Elsősorban kérek egy saját Eriket – Eikko ♥ –, meg kell mondjam, jelen felállás szerint háremem minden másik tagja lecsúszott miatta egy fokot a rangsorban.

12. Melyik könyvszereplővel töltenéd legszívesebben az ünnepeket?

Erikkel… na jó, leállok. Szóljatok rám, komolyan. A napokban értékelek, addig megpróbálom magam visszafogni. Szóval… hogy melyik karakterrel tölteném az ünnepeket…? Szerintem legyen Alex az Ahol a szivárvány véget érből. Elég hű Rosie lennék, biztos jól kijönnék egymással.

JANINA KÉRDÉSEI:

13. Mivel és kivel töltitek a karácsonyt?

Otthon a szűk családommal leszek, mint mindig, és valószínűleg a terv is marad a szokásos – magyarul: nincs terv. Mindenki elvan, aztán eszünk, pihenünk, este pedig ünneplünk, majd újra pihenünk. :D

14. Mit szerettek a legjobban az ünnepben?

Én igazából nem magát a karácsonyt imádom, inkább az adventet. Az ünneppel annyi a gondom, hogy túl rövid, hamar véget ér a varázsa, az adventi készülődést viszont tele van kellemes izgalommal és várakozással, az agyalás, a díszítgetés engem sokkal boldogabbá tesz, mint maga a szenteste. A fények, illatok, a lassan beköszöntő tél és fagy… számomra ennek van igazán hangulata.

SOL KÉRDÉSEI:

15. Az egyik kedvenc könyved világában élsz, és a főszereplővel/főszereplőkkel töltöd az ünnepeket. Hogyan telik december 24-e?

Ez esetben tuti, hogy egy árnyvadász intézetben ünneplek idén… méghozzá némi időutazás segítségével a viktoriánus Londonban. Úgy képzelem, hogy egyszerűen csak összegyűlnénk egy kicsit, és nem kerítenénk akkora feneket a dolognak – mégis elképesztő még csak belegondolni is, mert látom magam előtt Willt, ahogy lazán a kandallópárkánynak támaszkodik és mosolyog, miközben valami gonosz viccet süt el, meg persze Jemet, aki a karosszékben ülne, és imádnivalóan kedves lenne, mint mindig. Ők lennének az ajándékaim.

16. Mit ajándékoznál a kedvenc könyvszereplődnek karácsonyra?

Már alapból van egy kis gond: kedvenc könyvszereplő? Szóvégi „k” nélkül? Kedves Sol, áruld el, hogyan? :D

17. Melyik két teljesen különböző könyved főszereplőjét állítanád egymás mellé a fagyöngy alá? Lebutítva a kérdést: melyik két könyvszereplődet hoznád össze?

Hát… annyi biztos, hogy Tate a Szívatásból kapna egy új pasit. Valakit, aki rendes, normális, és nem cseszi el szegény életét. Tate rendkívül erős karakterként mutatkozott be, sokat szenvedett, mégis felállt, és felvette a harcot, úgyhogy szerintem igazán megérdemel valaki jobbat a tapló Jarednél. Mondjuk Garrettet Az Üzletből. Ütős páros lennének.

VICKY KÉRDÉSEI:

18. Ha egyetlen könyvvel kéne visszaadnod a családi karácsonyaid hangulatát, melyik lenne az?

Nem tudom… szerintem nincs is ilyen, ahogy olyan nagyon különös karácsonyi hangulatról sem számolhatok be.

19. Ha lehetőséged lenne elutazni egy trópusi szigetre karácsony idején, elmennél vagy ragaszkodnál a hagyományos ünnepléshez?

Nem azért, mert annyira képtelen lennék egy évre szakítani a hagyományokkal, de kizárt, hogy én trópusi szigetre utazzak. Nem csak azért, mert csóró vagyok, hanem egyáltalán… hülye lennék meleg helyre menni, mikor végre itt a tél. Köszönöm szépen, én nagyon élvezem a fagyot, a lehetetlen közlekedést, meg minden hátulütőjét a télnek – sőt, imádom őket.

20.  Mi a karácsony árnyoldala számodra?

Talán csak annyi, hogy gyorsan véget ér, és onnantól oda a várakozás varázsa. Meg, ha jobban belegondolok, az is, hogy mindig betegre eszem magam – mondhatjátok, hogy ez amúgy rajtam kellene múljon… de psszt. Én ugyan nem tehetek róla, ha még éjszaka is kiosonok a konyhába sütizni… Ó… és majdnem elfelejtettem, hogy az ajándékozós dolog sem nagyon dob fel, mert az egy dolog, hogy rossz kapó vagyok, még adni sem tudok jól. Szóval… na, összegyűlt pár. De komolyan szeretem a karácsonyt! :D

CSENGE KÉRDÉSEI:

21. Van olyan kedvenc karácsonyi könyved, amelyet minden évben újraolvasol?

Nincs – ha jobban belegondolok, még nem is igazán olvastam kimondottan karácsonyi témájú könyveket. Itt az idő változtatni rajta, úgy érzem.

22. Ha karácsonyra csak 3 könyvet szabadna kérned, akkor melyik 3 lenne az?

Na, ez már sokkal emberbarátabb megfogalmazás, mint Vikcsé xD, bár még így is fogós kérdés… Brittainy C. Cherry – Lebegés c. könyve biztos, arra már régóta fáj a fogam… és legyen még E. Lockharttól a Frankie Landau-Banks dicstelen tetteinek krónikája és a Tarts velem Kristen Proby-tól.

BARBI KÉRDÉSEI:

23. Szoktál az évszakhoz kötődően akkor aktuális (pl. télen-téli könyvet) könyvet olvasni?

Nem jellemző… mindig azt olvasok, amihez éppen kedvem van, ha az adott könyv még passzol is az időszakhoz, az többnyire a véletlen műve.

24. Melyik a kedvenc téli borítód?

Na, hiszen ez itt egy újabb kegyetlen kérdés… csak hogy korrekt maradjak, továbbra is L. A. Casey könyvét, a Frozent mondanám, de  Don’t cover the cover! előző részében éppen ilyen borítókat válogattam össze, úgyhogy inkább kukkantsátok meg azt.

ALICE BERTRAND KÉRDÉSEI:

25. Mi számodra az ideális karácsonyi zene?

Ha konkrétan arról a zenéről van szó, ami karácsonyozáskor szóljon, akkor valami klasszikus ünnepire voksolnék, ami lágy, dallamos és emelkedett. Kicsi koromtól kezdve mindig valami ilyen háttérzene szól nálunk szenteste, így hát ezt szoktam meg, nálam már csak ez a normális.

26. Melyik írótól kérnél új könyvet a fa alá?

Eleve Cassandra Clare-t mondanám, de mivel tőle éppen most jelent meg úgyis a Lady Midnight magyar kiadása, inkább Kiera Cass ajtaja előtt kampányolnék további részeiért a Párválasztónak. Nem érdekel, hogy bőrlehúzás, vagy sem. Több Eriket. Több Maxont. Többet, többet, többet.

SÁRA KÉRDÉSEI:

27. Szoktál saját kezűleg ajándékot készíteni?

Egy ideje nem nagyon. Kicsi koromban persze mindig így csináltam, meg pár éve még horgoltam kishúgomnak sapkát meg sálat, később babaruhákat… mostanra azt hiszem kifújt a kreatív kézügyességem. Még csomagolni sem tudok normálisan.

28. Melyik a kedvenc téli/karácsonyi illatod?

Egyrészt a fahéj, azt különösen szeretem, meg persze az adventi gyertyák elfújása után maradt füstöt… de a legnagyobb kedvencem egész egyszerűen maga a tél illat. Ne mondjátok, hogy ti nem érzitek.

GORKIE KÉRDÉSEI:

29. Ha olyasmit kapsz, ami nem tetszik vagy már megvan, elmondod/kimutatod az ajándékozódnak vagy úgy teszel, mintha örülnél?

Úgyis megpróbálok úgy tenni, mint aki örül, bár az arcom elég beszédes tud lenni, akaratomon kívül is… ami elég szívás persze. De nem mondom, hogy nem igyekszek.

30. Egyetértesz? „Nincs Karácsony Kevin nélkül.” :)

Ki a tököm az a Kevin?

JUDY KÉRDÉSEI:

31. Mennyi időd jut ilyenkor olvasásra a nagy karácsonyi eszem-iszom és ajándékozás közepette?

Amennyit akarok? Jó, időben eszünk, utána este ünneplünk, de közte van időm bőven, és utána is, ez engem igazán nem tart fel. Maximum annyira „kedvem nincs”, pontosabban inkább vagyok tesóimmal, nézek filmet este a nővéremmel, vagy ilyenek. De ha akarnék, tudnék időt szakítani olvasásra is.

32. Mi lesz nálatok a menü?

Általában húsleves, pulyka vagy sertés sült, tört krumpli, zöldségköret meg ilyen mindenféle cucc ezt most jól megmondtad, Virág… szokott lenni, de nálunk nincs kőbe vésve a karácsonyi menü, szabadon variálható, úgyhogy még nem tudom, mi lesz idén.

NIITAA KÉRDÉSEI:

33. Van olyan könyv, ami ilyenkor mindig előkerül, történettől függetlenül?

Nem nagyon. Szoktam néha újraolvasni könyveket, de nem egy adott időszakhoz köthetően, inkább csak akkor, mikor megjön hozzájuk a hangulatom, vagy valamitől nosztalgiázni támad kedvem.

34. Melyik a top 3 karácsonyi zene, amit hallgatni szoktál? :)

Top3? Emberek, mik akarnak lenni ezek a kérdések? Merényletek? Mert kicsit úgy érzem magam :D. Nem is tudom… most legyen mondjuk a Pentatonix féle Carol of the Bells, a Let It Snow Dean Martintól és a Twelve Days of Christmas. De továbbra is fenntartom, hogy ez legalább olyan kegyetlen megnyirbálása a listámnak, mint a kívánságlistás kérdéseknél.

VIRÁG (EZ LENNÉK ÉN :P) KÉRDÉSEI:

35. Bevállalnád az egyedül karácsonyozást?

Be. Mármint… imádok a családdal karácsonyozni, és természetesen velük is szeretnék, de szerintem akkor sem dőlne össze a világ, ha egyszer egyedül tölteném. Amúgy… csak én érzem furának a helyzetet, hogy a saját kérdésemre válaszolok? Kicsit olyan, mintha magamban beszélnék.

36. Nem csak a karácsony, az újév is közeledik. Ti megtartjátok az ehhez kapcsolódó szokásokat? Tesztek fogadalmat?

Nem nagyon, és ezen a ponton elárulom, hogy én igazából semmilyen jelentőséget nem tulajdonítok az újévnek. Ha így tetszik: nem „ünneplem”. Sem fogadalmakkal, sem mással – még lencsével esetleg… próba-szerencse alapon.

VALENTINE WIGGIN KÉRDÉSE:

37. Mit kapnál szívesen fiktív szereplőtől?

Hát, szívesen lenyúlnám Harry Potter láthatatlanná tévő köpenyét – bár tudjuk, hogy karácsonyi ajándékot nem szép dolog továbbadni –, vagy egy mechanikus angyalt, ami mindig megment…. ó, vagy akár Erik családi gyűrűjét! Jó, befogtam.

REA KÉRDÉSE:

38. Mi volt az eddigi legirrelevánsabb ajándék, amit kaptál és miért?

Azt hanyagoljuk, hogy kitől, de egy ing, ami nemhogy távolról sem volt a méretem, de még úgy is nézett ki, mintha évekig hordták volna már előttem, és egy rendetlen gyerek szobájában a párnák alá gyömöszölt több hónapos mosatlan szennyes között gyűrődött volna ideje nagy részében. Nem nagyon tudtam fejben hová tenni…

Ez lett volna hát a projekthét nyitánya – ha tetszett a poszt, akkor hagyjatok nyomot magatok után, hadd örvendezzek kicsit, és persze figyeljétek továbbra is a blogot, az enyémet és a többiekét egyaránt, mert mától kezdve indul a projekt, és rengeteg karácsonyi bejegyzés várható. A többi résztvevő blogját az alábbi linkeken éritek el:

You May Also Like

11 megjegyzés

 1. A fagyöngyös kérdésnél meg sem fordult a fejemben Bennett, de most, hogy írtad... :D Ennél jobb kérdést nem is választhattam volna xD

  VálaszTörlés
 2. "30. Egyetértesz? „Nincs Karácsony Kevin nélkül.” :)

  Ki a tököm az a Kevin?"

  Ez fájt, Reszkessetek betörők nélkül nincs karácsony :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezzel most arra célzol, hogy életem összes eddigi karácsonya illúzió volt csupán...? xD Még egyszer sem láttam a Reszkessetek betörőket, de élek-virulok :D

   Törlés
 3. Ejnye-ejnye, Virág, nem kötünk bele a szó végi "k"-ba, hanem válaszolunk! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Viccelsz? Láttad már molyon a kedvenc szereplőim listáját? Szívesen felsorolom őket, ha van időd holnap estig :DDD
   De hogy ne foghassa rám senki, hogy kihagytam egy kérdést... azt adnám Eriknek ajándékba, hogy elvehet feleségül :P

   Törlés
 4. Már nem lehet csatlakozni ugyi? :'D Szuper a poszt amúgy. :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így közben már nem terveztem, hogy vegyünk még fel tagokat, és a mostani résztvevőkkel megbeszélve is erre jutottunk, de ha érdekelnének még projektek, akkor legközelebbre felírlak téged is, és szólok :)

   Köszönöm <3

   Törlés
  2. Mindenképp megköszönném. :) Így sokkal több lenne a motiváció és szolgalelkű énem szereti ha megmondják mit csináljak. :D

   Törlés
  3. Akkor majd mindenképp szólok :) :DD

   Törlés