Ne lopd. Kösz. . Üzemeltető: Blogger.

IF I WERE | Ha a moly nem moly volna

by - 12:19

Hey my dears! A napokban fedeztem fel molyon egy érdekes zónát, a poszt címével azonos néven, és azonnal megfogtak a kérdések, annyira, hogy már akaratomon kívül is egyből elkezdtem gondolkozni a válaszokon. Úgyhogy miért is ne osztanám meg veletek? Elvégre viszonylag ritkán posztolok olyat, amiből jobban megismerhetnétek, pedig ez bizonyára fontos, pláne egy ilyen jó közösségben, mint ez itt ^^. So, let’s do it, nézzük azokat a válaszokat.

Ha…

… évszak lennék
Tél

Mert hideg és komor, mégis megvan a hangulata, amitől annyira szerethető, a karácsonnyal, bakanccsal, vastag kötött pulcsikkal és sálakkal, forró teával, bekuckózással és szökőévente még hóeséssel is.

… hónap lennék
Április

Mert szeszélyes, kiszámíthatatlan, és ha valamiben, hát ebben igazán hasonlítunk. Bárki tanúsíthatja.

… egy hét napja lennék
Péntek

Mert azzal sok boldogságot tudnék adni a világnak. Mégis ki ne szeretné a pénteket – mármint a sokgyermekes anyákon kívül?

… a nap egy pontja lennék
Éjfél

Valami vége, és valami kezdete, de leginkább egy kis idő a kettő között lebegve. Jól szimbolizálja, amit érzek: a múltban élek, egyszerre akarok emlékezni, és felejteni, és közben görcsösen vágyok már a jövőre, de tartok is tőle.

… bolygó lennék
Nap

Ami mellesleg tudom, hogy nem bolygó, hanem csillag, de én akkor is a Nap lennék, és kész, a föciről ne is beszéljünk többet. Oroszlán vagyok, a Nap az én csillagom, és amúgy is mindig igazam van.

… tengeri állat lennék
Nagy fehér cápa

Mert bár rettegek tőle – és úgy unblock az összes fajta cápától –, mégis felnézek rá. Olyan hatalmas, erős, veszélyes és tiszteletet parancsoló állat, ami szívesen lennék.

… berendezési tárgy lennék
Valami hasznos

Nem tudom, pontosan mi, de ennyi egészen biztos, mivel világ életemben a hasznos dolgokat kedveltem, és nem szívleltem különösebben az apró kis csecsebecséket és dísztárgyakat. Mindenben a funkciót keresem, és ha már elvennék az életem, hogy inkább tárgy legyek, jobban örülnék, ha hasznomat is vennék, nem csak nézegetnének a polcon.

… bűn lennék
Irigység


Mert bár tényleg szörnyű dolog, de tudom magamról, és bevallom, hogy tipikusan az az ember vagyok, aki képes nem kedvelni valakit szimplán azért, mert túl szép, vagy mert ugyanaz volt a nagy álma, mint nekem, és hamarabb elérte. 


… folyadék lennék
Víz

Egyszerű, tiszta, és életben tart.

… drágakő lennék
Rubin

Igazából nincs kedvenc drágakövem, nem is ismerek túl sokat, mivel nem nagyon foglalkozok a témával, egyszerűen nem hat meg úgy a kicsi, fényes kavicstörmelék, mint más lányokat/nőket, de azon csekély számú kő közül, amiket ismerek, ez ugrott be elsőnek, és bátorkodtam jelnek venni. A színe a vérre emlékeztet, ezáltal egyszerre olyan, mint az élet és halál. Király.

… fa lennék
Tuja

Nagy, sűrű, és éppen alkalmas lenne rá, hogy jövőbeli házamat teljesen körbevegye, éppen olyan, mint egy védőpajzs az ember előtt. És még hangulatos is. Hahó, nálam egész évben karácsony van!

… madár lennék
Holló

Mert bizarr „fekete madár” mániám van. Amíg másoknak a színes / gyönyörűen éneklő / kicsi és aranyos madarak, vagy a nosztalgikus hangulatba ringató gólyák lennének a kedvenceik, nekem fix, hogy éppen ez a gyászos színű, és baljós kinézetű és hangú madár a kedvencem, nem is lehetne másképp.

… virág lennék

Khm… nos, én már most Virág vagyok, úgyhogy ezt a kérdést kikérem magamnak!

… időjárás lennék
Nyári zápor

Szintén a személyiségemet hivatott megeleveníteni: egyrészt a szeszélyességem és hangulatfüggő viselkedésem, másrészt a nyári zápor valahogy olyan, mintha az ember képébe röhögne, hogy „hah! Sütnie kéne a napnak, mégis zuhog, ti szerencsétlenek!”. Kétségkívül illik hozzám.

… mesefigura lennék
Elsa (Frozen)

Hatalma van, természetfeletti erővel rendelkezik, és fagyos.

… hangszer lennék
Orgona

A hangját nem kedvelem különösebben, de elég komplikált egy hangszer, és nehéz rajta játszani, tehát… gondolom már nem kell többet magyaráznom.

… állat lennék
Oroszlán

Mert augusztusi vagyok, ergo oroszlán… és mert mindig is ez volt a kedvenc állatom, ezen kívül át is érzem ezt a királyi érzést. ÉN VAGYOK A TRÓNSZIRT NAGY URA!

… szín lennék
Fekete

Mert ez a kedvenc színem.

… érzelem lennék
Harag

Mert abban jó vagyok.

… zöldség lennék
Brokkoli

Nem is tudom… igazából majdnem mindenki utálja, csak én szeretem ennyire, de éppen ezért… ha rajtam múlna e nemes faj életbenmaradása, akkor bevállalnám a szerepét. Az értékeket őrizni kell :D

… hang lennék

Hú, hát… ha többet nem is, annyit már megtanultam angolon, hogy ha szóbeli vizsgán gondolkodási időre van szükségem, célszerű a mondandómat az alábbi módon vezetnem be: Ez egy igazán jó kérdés! Az. Lehetnék csöpögő csap, hogy mindenkit kikergessek az életéből a monoton, véget nem érő csöpögéssel, de sokkal szívesebben lennék mondjuk a varjú reggeli károgása, ami felveri a fél várost.

… elem lennék
Duracell

Jó, tudom, hogy nem volt jó poén… de ezt semmi szín alatt ki nem hagytam volna :D

… zene lennék
Szimfónikus-rock / szimfónikus-metál

Nem csak azért, mert alapból is a kedvenc műfajaim, hanem mert imádom azt a tüzet, dinamikát, ami jellemzi őket, tele érzelemmel és drámaiságggal.

… dal lennék
Lukas Graham – 7 Years Old

És nem csak azért, mert jó lenne megint 7 évesnek lenni, vagy mert néha konkrétan annyinak érzem magam, hanem mert az egész dal egy olyan folyamatot, életet közvetít, amit át tudok érezni, és teljesen megértek.

… film lennék
Ahol a szivárvány véget ér

Mert hasonló történetem végére én is szeretnék egy ilyen happy endet.

… könyv lennék
Penelope Douglas - Szívatás

Dettó  ugyanaz, mint a filmnél, leszámítva, hogy egy Jarednek azért előbb térdelnék a golyóiba és lökném ki az emeleti ablakon, minthogy valaha is kapcsolatba bonyolódjak vele.

… fűszer lennék
Paprika

Nem hinném, hogy magyarázatra szorul. xD

… hely lennék
Ágyam

Mert sehol a világon nem lehet olyan jó, mint a pihe-puha ágyikómban a paplan alatt, teával, sütivel és könyvekkel meg sorozatokkal.

… parfüm lennék
Gyümölcsös

Nem tudom, hogy pontosan milyen, de valami finom gyümölcs illatú, mondjuk zöldalma, eper vagy narancs. Megjegyzem, már mióta vadászok valami ilyen illatú parfümre, úgyhogy ha valakinek van ötlete, melyik jöhetne be nekem is, azt várom kommentben, beszélgessünk xD

… hit lennék
Egyéni

Én csak azt mondom, higgyetek magatokban! Nem, nem vagyok motivációs szónok. Igazából annyi a lényeg nálam, hogy hiszek. Nem az emberek által kitalált kötöttségeknek hódolok, a hitem egyszerűen csak rám és Istenre tartozik, ő pedig látja, amit látnia kell.

… testrész lennék
Szemöldök

Mert egyszerűen imádom a szemöldököket. Igen, az a fajta őrült vagyok, aki ha szembe jössz, nem a kezedet vagy a szemedet nézi meg először, hanem egy centivel feljebb a szemöldöködet veszi szemügyre. Ez van.

… arckifejezés lennék
Felvont szemöldök

Mert gyakran látni így, hiszen ez alapvető hozzávalója és megnyilvánulása a szarkazmusnak. 
Plusz mert szemöldök.

… tanóra lennék
Hittan

Mert ez a kedvencem. Főleg ha a többiek alszanak, én meg addig a tanárral beszélgethetek.

… szám lennék
100

Mert 100 %-osan nagyszerű és utánozhatatlan vagyok…. xD Vicceltem, inkább mert 100 %-osan nem vagyok normális :D

… ruhadarab lennék
Farmer

Mert így továbbra is élvezhetném csodás jómagam társaságát, hiszen én egy örökké farmert viselő lány vagyok. Szűk szárú, egyenes, szaggatott, sima, sötét, világos… de mindig hosszú szárú, mínusz fokokban és gatyarohasztó hőségben is.

… ékszer lennék
Fülbevaló

Igazából nem nagyon hordok ékszereket, mert nem szeretem őket, de valamiért a fülbevalók egészen tetszenek, a későbbiekben a meglévő egy-egy luk mellé szeretnék többet is.

… a szeretet egy megnyilvánulása lennék
Ölelés,

 de csakis addig, amíg én adom. Ha adják, az olyan… nem is tudom. Néha jó, de inkább nem.

… rovar lennék
-

Akkor inkább kinyírnám magam, mielőtt valaki más teszi meg.


Ez lett volna a „kihívás” féle kissé lerövidített változata – értsd, ami túl sok fejtörést okozott, attól egész egyszerűen megszabadultam xD – ha tetszett, akkor hagyjátok nyomát, a… ahol csak szeretnétek, úgyis észreveszem, továbbá terjesszétek az igét, vigyétek nyugodtan a pontokat, ha pedig a teljesre lennétek kíváncsiak megtaláljátok EBBEN a zónában molyon. Love ya all!

You May Also Like

2 megjegyzés

 1. Nagyon jópofa poszt. A madárra, a zenére, a színre és az érzelemre én is valami hasonlót válaszoltam volna. :D
  Egyébként nagyon tetszik a blogod télies arculata :)

  Üdv:
  Fancsali

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett, meg persze annak is, hogy találtál egyezést :) Ha úgy gondolnád, hogy te is megcsinálod valahol ezt a játékot, küldj majd linket, vagy valamit, kíváncsi lennék :)

   Köszi <3

   Törlés