2016. augusztus 16., kedd

12DBC | 3. nap - 3 étel / ital receptje, amit szeretek



Hey! Ma a 12 napos blogger kihívás harmadik napján, láthatjátok a címből, hogy egy nagyon komoly, kulináris élvezeteket taglaló gasztronómiai kiránduláson vehettek velem részt… na, jó, beach please xD, a kedvenc italom a víz, ami a csapból folyik, meg a dobozos, 100 %-os narancslé, a kedvenc kajám meg a Sparos sajtos pogácsa, és zacsis saláta. Eddig nem jutott eszembe érdeklődni ezek felől, tudjátok, hogy hogyan kerülnek fogyasztható állapotba, de most… na, jó, most sem. Érzem, hogy ez egy nagyon tartalmas posztnak ígérkezik, hiszen már most az. De hogy ne maradjon a téma ennyiben, gondoltam megosztom veletek ama egyetlen sütemény receptjét, amit bármikor kiválóan el tudok készíteni, és még ehető is… csak kövessétek az utasításaimat, és az Istenre könyörgöm nektek, NE FELEJTSÉTEK KI BELŐLE A CUKROT! Halál komolyan mondom.

NEVER LET ME GO MUFFIN
Csak mert gondoltam, miért ne adnék fantázianevet a sütinek, és akkor már miért ne adnám neki a blog nevét, hátha így jobban hangzik…jobban, mint a snassz csokis muffin. Pedig lényegében csak annyi, de mindegy.

Hozzávalók egy bazinagy adaghoz, amihez tuti nem elég egy muffinos tepsi, de még valószínűbb, hogy kettő sem:

  • 5 bögre finomliszt 
  • ½ bögre cukrozatlan kakaópor 
  • 1 tasak vaníliás cukor 
  • 8 teáskanál sütőpor 
  • 1 teáskanál fahéj  
  • 200 g margarin / vaj
  • 2 bögre kristálycukor 
  • 3 bögre tej 
  • 2 tojás 
  • 200 g ét főzőcsokoládé 
  • + 100 g a tetejére is

Elkészítés:

0. lépés: Ne a legkisebb keverőtáladat vedd elő – sőt, lehetőleg a legnagyobbat. Csak egy jó tanács. Ha sikerült venni /lopni /kölcsönkérni a szomszédtól, vagy netalántán találni egyet valamelyik konyhaszekrényben, akkor el is kezdődhet a sütögetés.
1. lépés: Mérd ki a lisztet, kakaóport, fahéjat, sütőport és vaníliás cukrot, majd kevergesd őket addig, míg teljesen el nem vegyülnek egymással.

2. lépés: A vajat / margarint (amelyiket használni szeretnéd) vágd kicsi darabokra, és keress neki valami olyan edényt, ami nem fog szétpattanni, ha beteszed a mikróba. Ha találtál, akkor igen, tedd be a mikróba úgy egy percre – de ebben nem lennék biztos, nem nagyon szoktam nézni, mennyi időre teszem be. Inkább többször indítsd a masinát, és nézegesd folyton a margarin állagát, minthogy túlságosan megolvadjon… bár nekem a leggyakrabban csak undorító, élénksárga folyadék marad belőle, úgyhogy lényegében mindegy. Ha ez megvan, öntsd a lisztes keverékhez, és addig kevergesd, amíg az egész morzsakupacra nem emlékeztet.

3. lépés: Add hozzá a cukrot.

4. lépés: Vegyél elő egy újabb edényt, majd keverd ki benne a tojásokat a tejjel (NEM KELL FELVERNI, NEM KELL KÜLÖNVÁLASZTANI), amíg már nem fog folyton ott úszkálni a sárgája a tejben. Ezt öntsd a lisztes-vajas masszához, és keverd el.

5. lépés: A főzőcsokit törd apró darabokra – én a tálba/bögrébe még egy icipici vizet is szoktam engedni, hogy jobban olvadjon – és tedd mikróba kábé fél percre. Itt fontosabb, amit a vajnál mondtam, komolyan jobb többször ránézni az olvadóban lévő csokira, mert ha megég, akkor az ront az ízén. Ha kész, kevergesd addig, amíg folyós lesz, és végül add ezt is a masszához, és kevergesd el benne.

+ Tipp: apróra vágott, de nem olvasztott csokidarabkákat is dobálhatsz még bele, csak még jobb lesz ^^.

6. lépés: Elő a muffinos tepsikkel, kapsznikkal, vagy, ami szerintem a legjobb, szerezzetek be szilikonos muffinformákat: akárhányszor tudod őket használni, nem kell őket kivajazni, a sütemény egyszerűen kifordítható belőlük, és sima tepsibe is berakosgathatod őket, van tartásuk, és nem folynak szét. Bármit is használsz, mérd ki bele az édességet – ne túl keveset, mert akkor picikék lesznek, de ne is túl magasan, mert kifolyhat –, és be vele a sütőbe. Elvileg 180 °-os sütőben 10-15 perc kellene nekik, de szerintem jobb teszed, ha leülsz a konyhában olvasni, vagy zenéthallgatni, és gyakrabban ránézel a sütire, mert a tűpróba a legbiztosabb mód, hogy tudd, elkészült-e már. Nekem volt már, hogy kellett neki fél óra is, hogy jó legyen, máskor viszont ugyanennyi idő alatt megégett, szóval inkább nézegessétek, és kísérletezzétek ki magatok, hogy mennyi idő kell neki.

7. lépés: Várj, amíg hűlnek a muffinok, majd olvaszd meg a maradék 100 g csokit, és kend szét a sütik tetején – már persze csak akkor, ha igazán édesszájú vagy.

Ennyi volt… nem hiszem el, hogy odáig fajult az életem, hogy a könyves blogomon süteményreceptet publikálok (ami mellesleg egy meglévő recept turbóváltozata csupán, eredetileg Gabula András, Halmos Mónika, Korpádi Péter és Patyi Árpád mondták meg a tutit a 2006-os Nagy Süteménykönyv 26. oldalán), de megtettem, kész, nincs visszaút. Ezen túl már csak reménykedek, hogy nem írtam el semmit, és nem kaptok ételmérgezést. De persze abban is reménykedek, hogy e kecsegtető mondat ellenére lesz kedvetek kipróbálni a receptet, és ha igen, akkor meg is írjátok – kíváncsi vagyok, nektek, hogy sikerül :) Ami engem illet, pár alkalommal posztoltam már képet a sütögetésem eredményéről az Instán, úgyhogy nesztek egy kép az én csodás és borzalmasan édes meg egészségtelen muffinjaimról:

NeverLetMeGo Virág ^^ (@neverletmego_virag) által közzétett fénykép,



Puszi nektek, jó sütögetést, meg olvasást, meg sorozatnézést, meg munkát, meg amit akartok,

Sok szeretettel, 
Virág


Ui: és tudjátok, van az az érzés, mikor újraolvassátok a posztot, újraolvassátok a feladatot, és rájöttök, hogy hiba csúszott a gépezetbe, de már azért sem fogjátok kijavítani. Nyilván fordítási hiba történt, de a kihívás harmadik napjára eredetileg csak le kéne írni a kedvenc kajákat, receptet nem is említenek… így, hogy már nem vagyok veszélyben, megsúgom, hogy a borsóleves és a sajtos tészta a kedvenc kajáim. Na, cupp.

2 megjegyzés:

  1. Besírok rajtad hallod xd Imádlak. Komolyan, decemberben lesz az a tali és kész. :D Amúgy meg kedvem szottyant elkészíteni a sütit, de mentem munkába, szóval gondoltam, ha nem süthetek, felvásárlom a bolt egészségrészlegét xd #boldogsághormonkellamunkábaaaa

    Hihi.
    Puszóó:
    a te egyetlen Barbid.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint.... Cukorkarészlegét. Vagyis csokirészlegét. Érted te... :D
      #hestegasszemnemcsakcsokivoltmintlátod... xd

      Törlés