Ne lopd. Kösz. . Üzemeltető: Blogger.

Díjat kaptam! - Liebster Blog Award #2

by - 10:27

Sziasztok! Nem is tudom elhinni, mi történik… hát, a múlthét csütörtöki után ma ismét megkaptam a Liebster Blog Awardot, amit ezúton is nagyon-nagyon köszönök Mollynak: el sem tudod képzelni, mennyire boldoggá tetted a napom!

A szabályokat már ismertettem múlt héten EBBEN a posztban, de azért a biztonság kedvéért leírom itt megint, hátha elfelejtettétek, és hogy könnyebb legyen majd az én jelöltjeimnek.

Mi az a Liebster Blog Award?A Liebster Blog Award egy online díj amit bloggerek adnak bloggereknek, hogy új blogokat ismertessenek meg veled, és a te blogod is megismerhessék mások. A liebster szó német eredetű, jelentése: szeretett, kedves, kellemes, értékes, üdvözlendő.

Mik a szabályai?

Köszönd meg a bloggernek aki jelölt a díjra a posztod elején és linkeld vissza! Jelölj max. 11 bloggert a díjra és linked be őket is! Válaszolj a jelölőd 11 feltett kérdésre! Írj 11 érdekességet magadról, hogy az olvasóid jobban megismerjenek! Tegyél fel 11 kérdést a te jelöltjeid számára!

Válaszaim Molly kérdéseire

1. Mióta blogolsz?

Körülbelül 2013 óta próbálkozok – eleinte más szolgáltatónál voltam, és a blogomnak sem volt kimondott témája, mindig arról írtam, ami épp eszembe jutott, vagy ami akkor aktuális volt. A jelenlegi blog az első olyan, amit bizonyos keretek közé szorítottam, és nem eresztettem el annyira, mint a többit – és ezzel így sokkal többet is foglalkozok.

2. Van olyan szokásod, amiről tudod, hogy rossz, és szeretnél leszokni róla?

Nem hinném… azt tudom, hogy a hajamat mondjuk túl sokat piszkálom, állandóan tekergetem és fésülgetem az ujjaimmal, ami egyrészt van, hogy idegesít másokat, másrészt tudom, hogy a hajnak sem tesz jót, azt olvastam, hamarabb is zsírosodik tőle. So, békén kellene hagyjam a hajam.

3. Van olyan újság, amit rendszeresen megveszel?

Nem, sőt, legutóbb hat vagy hétéves koromban volt legutóbb ilyen.

4. Melyik a kedvenc ünneped?

A karácsony: egyrészt télen van, amit sokkal jobban szeretek, mint a nyarat (és én nyáron születtem…), másrészt sokkal erősebb hangulata van; a meleg, fűtött házzal, vastag karácsonyi pulcsival, mamusszal, süteményillattal, sütögetéssel, díszítéssel, és ötleteléssel, hogy kit mivel lepjek meg.

5. Melyik az a könyv, amit a legtöbbször olvastál el? Hányszor olvastad?

Talán a Szívzűrterápia strébereknek, Kelly Oramtól, és négyszer biztos olvastam már, ha nem többször, de persze vannak még könyvek bőven, amiket többször is olvastam, például az Alkonyat meg a Szent Johanna gimi anno.

6. Ki a kedvenc íród és miért?

Cassandra Clare, mert… mert egyszerűen tökéletes, mást nem is bírok rá mondani. Rettentően jó stílusa van, a történetei, maga a világ, amit kitalált mind tele vannak fantáziával és egyediséggel, jól kidolgozottak, akár a bennük szereplő karakterek. A párbeszédek kellemesek, gyakran nem bírom a nevetést sem abbahagyni rajtuk, de a leíró részek is gyönyörűek, és sosem untatnak, legyenek akármilyen hosszúak és részletesek. Clare könyvei érzéseket váltanak ki belőlem, méghozzá intenzíveket: boldogságot, szomorúságot, sírást, nevetést, csalódást, hitetlenkedést, meglepettséget, elragadtatást… Úgy, teljes egészében perfect.7. Ha szabadon választhatnál, melyik országban élnél legszívesebben?

Nem is tudom. Egyrészt, leginkább itt maradnék, mert akkor érzem magam otthon, ha az anyanyelvemet beszélhetem. De amúgy, ha a nyelv nem okozna gondot, akkor… huh, hát akkor nem is tudnék választani! Ott van Anglia – ki ne akarna ott élni? De Svájc is egész jó lenne (kár, hogy feladtam a némettanulást), vagy Olaszország, Kanada, Spanyolország, vagy valami északi ország, mondjuk Finnország, Norvégia vagy Svédország… hát, talán jobb is, hogy nem rendelkezek a korlátlan beszédkészség képességével. Nem tudnék dönteni.

8. Próbálkoztál már regényírással?

Igen, elég sokat, és jelenleg is benne vagyok egyben párban (sokban), de mostanában kicsit elhanyagoltam az írást, amit igyekszek minél hamarabb jóvátenni… bár, őszintén szólva nem hiszem, hogy nyári szünet előtt lenne rá esélyem. :/  

9. Mi kedvenc szupererőd (láthatatlanná válás, gondolatolvasás, stb.)?

Minden erőt kérek! :D Viccen kívül, legjobban talán a gondolatolvasás és gondolatmanipulálás lenne hasznos, de szívesen utaznék az időben, és némi extra erő és gyorsaság is jól jönne.

10. Honnan jött a blogod címének az ötlete?

Mikor eldöntöttem, hogy nekikezdek a blognak, ez, a névválasztás okozott a legnagyobb nehézséget – a megoldást végül mégis könnyebben megtaláltam, mint hittem volna. Akkoriban nagyon masszívan Vámpírnaplók megszállott voltam, és akinek ismerős ez az állapot, annak nyilván a harmadik évad 19. részében lévő Elena&Damon csókjelenet sem idegen – a jelenet alatt pedig a Never Let Me Go szólt a Florence + The Machine-tól. Imádom azt a számot, és az adta a blog címét is.11. E-book, vagy könyv?

Még nem olvastam e-bookon, de annyira nem is hiányzik – nem ítélem el, nem kezdenék órákon át ellene szóló prédikációkat tartani, de én azért könyvpárti vagyok. Szeretem a könyv érzését a kezemben, és azt, mikor bemegyek a könyvesboltba, felveszem, belelapozok, majd megveszem… Nekem így teljes az élmény.

11 tény rólam

Most gonosz leszek – múltkor már megosztottam 11 tényt, és úgy gondolom, egyelőre elég volt ennyi mesedélután, ha valakit érdekel 11 érdektelen hülyeség magamról, akkor IDE kattintva elolvashatja az előző poszthoz írtakat, de a lusták kedvéért inkább bemásolom ide is.

1. Nagyon nehezen bocsátok meg annak, aki bántott.

2. Bár mindig eldöntöm, hogy tanulni fogok, erre legtöbbször végül nem kerül sor, és felkészületlenül indulok az órára, mégis mindig 4.7 felett van az átlagom.

3. Amíg a korosztályom már bulizni és inni jár, én undorodok az alkoholtól, a szagától. a látványától és még jobban azoktól az emberektől, akik isszák.

4. Nem érzem egészen a sajátomnak egyik nevemet sem – pedig több is van. Egyszerűen hallgatok rá, mikor a nevemen hív valaki, de nem érzem a kötődést; ugyanannyi erővel, ahogy Virág vagyok, lehetnék bármi más is.

5. Utálok felolvasni és felelni, mert mikor nyilvánosan és „hivatalosan” kell beszélnem, a hangom valamiért szörnyen rekedt lesz, és alig lehet érteni. Nekem meg sérti a fülem. *ehhez képest a héten olyat feleltem, gyerekek...*

6. Csalni szoktam olvasás közben – a legtöbbnek a végére lapozok, és először elolvasom az utolsó oldalát.

7. Tudok horgolni, és szeretném a kötést is minél hamarabb megtanulni.

8. Körülbelül hatéves korom óta tériszonyos vagyok és rettegek a cápáktól.

9. Szörnyen vékony vagyok, ami miatt mindig azt hiszik, hogy nem eszek rendesen – ami tévedés, ugyanis imádok enni.

10. Bár eddig minden teszt azt dobta ki, hogy introvertált vagyok, én igazából úgy érzem hajszálon egyensúlyozok az introvertált és extrovertált típus között, ugyanis elég magamnak való vagyok, de (jó) társaságban is szeretek lenni.

11. Nem akarok megházasodni, de egyszer szívesen „eljátszanám” az egészet, a gyönyörű ceremónia, meg meseszép ruha kedvéért. *jó ez a kis ismétlés... onthatom tovább a jobbnál jobb esküvős képeket...*Kérdéseim számukra

1. Melyik a kedvenc évszakod és mit szeretsz benne?

2. Mi jellemzőbb rád: a könyv miatt megnézed a filmet, vagy a film miatt elolvasod a könyvet?

3. Mi volt a legjobb ajándék, amit gyerekkorodban kaptál?

4. Mit láttál utoljára a moziban?

5. Melyik csoportban lennél a Beavatottból? bátrak / önfeláldozók / műveltek / barátságosak / őszinték 
Hányadik kerületbe tartoznál Panemben (Éhezők viadala)? 
Melyik házba tartoznál a Harry Potterben?
Hányadik kaszt tagja lennél Illéában (Párválasztó sorozat)?

*a kérdés itt választható, próbáltam többfélét is összeszedni, hogy mind találjatok egyet, amit ismertek, és amire tudtok válaszolni (: *

6. Mi áll a kívánságlistád első helyén?

7. Mit nézel meg először egy emberen (pl. arcát, kezét, szemöldökét…)?

8. Mikor pörögsz legjobban: reggel, napközben vagy éjszaka?

9. Melyik volt eddig a legszebb ország, ahol valaha jártál?

10. Mit ettél legutoljára?

11. Az utolsó kérdésemet már feltettem az előző posztban is, de most is fel szeretném: Mi tette ma jobbá a napod?


Hatalmas ölelés, rengeteg puszi mindenkinek, hamarosan jövök! (:

You May Also Like

0 megjegyzés